Uzgajaju povrće za ishranu svojih radnika: Banjalučka “Bema” nastavila sa tradicijom

01.04.2021. | 09:31

Tvornica obuće “Bema” i ove godine, po 12. put, u plastenicima u krugu fabrike završila je pripreme za sadnju povrća, odnosno paprika i paradajza, za potrebe svojih radnika u restoranu u sklopu ove fabrike i tako i na ovaj način pokazala brigu za kvalitetnu ishranu zaposlenih.

Tehnički direktor “Beme” Marinko Umičević rekao je da se ova sadnja u plastenicima u krugu fabrike pokazala kao vrlo korisna i rentalbilna gdje obavljaju organski uzgoj paprike i paradajza.
“Istovremeno, nudimo i izazov radnicima “Beme”, pod motom “motiku u ruke i radite za sebe”. Naime, “Bema” otkupljuje višak proizvoda preko 300 kilograma od svojih radnika. Prošle godine se samo jedna radnica odazvala i od nje smo otkupili pet tona krompira”, rekao je Umičević.
On je izrazio nadu da će i Gradska uprava, sa Centrom za selo i ove godine podijeliti pakete sjemenskih proizvoda i đubriva stanovništvu koje bi se posvetilo uzgoju hrane u svojim baštama, u doba pandemije.
“Doduše, još nema ni najave, ali nadamo se da će novi gradonačelnik nastaviti aktivnosti iz prošlih godina i ove godine nastaviti akciju “Motiku u ruku, nahranimo Banjaluku'”,rekao je Umičević, piše Glas Srpske.