U Kuljanima 48 porodica dobilo stanove – VIDEO

U okviru regionalnog programa zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica ključevi 48 socijalnih stanova uručeni su danas izbjegličkim porodicama u naselju Kuljani u Banjaluci.

Ključ u ruku je konačno dobio i Dragan Tica. Napokon 25 godina čekanja, sa svojom četvoročlanom porodicom useliće se u novi stan.

“Izbjegao sam iz Bosanskog Grahova i od tada nemamo riješeno stambeno pitanje. Hvala svim donatorima koji su omogućili da dobijemo krov nad glavom”, rekao je Tica.

Zvaničnici RS, BiH, Evropske unije i UN su istakli zadovoljstvo što su ove porodice riješile jedan od najvećih problema i dobile krov nad glavom.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, je izrazio zahvalnost što je Banjaluka jedan od gradova koji učestvuju u ovom regionalnom programu.

“Ovo je tek početak, već za dvije sedmice počinjemo izgradnju još 50 stanova socijalnog stanovanja u naselju Adi”, kazao je Radojičić.

Dodao je da je Grad Banjaluka izdvojio oko 600.000 KM za izgradnju ovih stanova.

Johan Zatler, ambasador EU u BiH, rekao je da je EU za ovaj program izdvojila oko 60 miliona evra u čitavoj BiH i da je plan da se do 2022. godine napravi ukupno 3.200 stanova.

“Zahvaljujem se vlastima BiH, RS i gradu Banjaluka koji su uzeli aktivno učešće u ovom programu i čestitam svim porodicama koji su dobili krov nad glavom” kazao je Zatler.

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković, zahvalio je Evropskoj uniji kao najvećem donatoru ovog programa, te Gradu na obezbjeđenju lokacije, infrastrukture i svih potrebnih saglasnosti.

-Do sada je Republika Srpska kroz ovaj Regionalni program stambeno riješila oko 750 korisnika. U narednom periodu, očekujemo još oko 1.050 stambenih jedinica širom Republike – kazao je Višković.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović kazala je da se na ovom projektu pokazala odlična saradnja između različitih nivoa vlasti u BiH.

Izvor: banjaluka.rs.ba i Nezavisne novine

Ostavite komentar: