U Banjaluci održano takmičenje u jedenju ljutih paprika, a evo ko je odnio pobjedu…

Drugo izdanje banjalučke Šurijade – takmičenja u jedenju ljutih paprika, održano je danas u bašti KSET.

Ispred deset odabranih takmičara, ljutih Krajišnika ali i hrabrih ljudi iz regiona koji stigli u Banjaluku na Drugu banjalučku šurijadu, našlo se devet ljutih paprika.

U bašti KSET-a, u sjajnoj atmosferi koju je do usijanja dovela Vanja Mišić u ulozi voditeljke programa, a brojni Banjalučani svojim prisustvom učinili veselom, ocjenjivalo se ko je “ljući od ljute paprike”.

Pravila takmičenja su da se jede jedna po jedna paprika, od najblaže do najljuće, bez konzumiranja hrane ili pića, sa nekoliko minuta pauze između svake paprike. Ako više takmičara savlada poslednju ljutu papriku, prelazi se na brzo jedenje velike slatke roga paprike. Prvi koji pojede ovu papriku je pobednik/ca i upisuje se u istoriju kao šampion banjalučke Šurijade 2021.

Takmičari su u svakom trenutku mogli da odustanu, a ispred njih su bile čaše mlijeka koje pomažu u gašenju “vatre”. Sa druge strane, konzumacija mleka automatski značila je i diskvalifikaciju iz daljeg takmičenja.

Najizdržljiviji je bio i odnio titulu pobjednika Beograđanin Miloš Stojković.

Upriličeno je i takmičenje u brzom ispijanju piva.

S obzirom da je događaj cjelodnevni, svi posjetioci bili su u prilici da degustiraju proizvode “ljutih” craftera Chili Pop’s, Đed Niko, Ljutko i Smokin’ Hot, uz adekvatan prateći muzički program.

Održavanje Šurijade, u organizaciji Burgermanie, ekskluzivno su podržali portal SeeSrpska i magazin Hedonist.

 

 

 

Ostavite komentar: