Tradicionalna aprilska akcija: Radnici banjalučke Elektrokrajine dali 65 doza krvi

Članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi preduzeća “Elektrokrajina” iz Banjaluke u okviru tradicionalne aprilske akcije darivali su 65 doza krvi.

Na centralnom događaju Aktiva, organizovanom danas u prostorijama banjalučke Terenske jedinice “Elektrokrajine”, krv je dalo 45 učesnika akcije, dok je 20 radnika dragocjenu tečnost dalo proteklih dana u lokalnim službama za transfuziju.

Jedan od učesnika akcije, radnik “Elektrokrajine” iz Prijedora Miladin Rendić izjavio je da mu je ovo drugi put da daje krv, te iskazao zadovoljstvo što je u prilici da pomogne onima kojima je krv hitno potrebna.

“Čast mi je da mogu na ovaj način pomoći u prikupljanju zaliha dragocjene tečnosti koja nekome može spasiti život”, istakao je Rendić.

Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov izrazio je zadovoljstvo odzivom radnika na humanitarnu akciju Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi, koja se održava dva puta godišnje već 22 godine.

“Tradiciju organizovanog davanja krvi nismo htjeli prekinuti ni u vrijeme epidemije virusa korona jer je riječ o plemenitoj aktivnosti na koju je ponosan cijeli kolektiv `Elektrokrajine`”, rekao je Klincov.

On je izrazio zadovoljstvo što danas bilježe priliv novih članova, mahom mladih radnika koji prvi daruju krv, zbog čega ne treba brinuti za budućnost Aktiva i njegovih akcija.

Klincov je ukazao da je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine” do skoro bio najmasovniji među javnim preduzećima u Republici Srpskoj, ali da je broj članova u proteklih godinu dana nešto manji zbog značajnog smanjenja broja radnika ovog preduzeća u procesu reorganizacije elektrodistributivnih preduzeća u Srpskoj.

Ostavite komentar: