Sve preporuke ispoštovane: Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke

Gradski tamburaški orkestar održao je prvi od tri ciklusa kulturno-turističke manifestacije “Muzika i slikarstvo na trgovima Banjaluke” pod nazivom “Art is a Melody of Life”.

Poštujući sve preporuke u vezi s prevencijom širenja virusa Covid-19, banjalučki tamburaši su, jednako kao i prisutna publika, uživali u dvosatnom multimedijalnom programu.

Pored slikara predvođenih Marinom Milutinovićem, dekanom Akademije lijepih umjetnosti Nezavisnog univerziteta Banjaluka, kao gosti su nastupili članovi Gradskog hora “Jazavac”, predvođeni dirigentom Zlatanom Mirićem.  Prolaznici koji su se u subotu naveče zatekli na Trgu bana Milosavljevića u smiraj dana su uz zvuke muzike mogli pratiti i nastanak slikarskih djela Marina Milutinovića, Sare Bogdan, Paše Gicić, Sonje Ostojić, Miloša Vujića i Saše Bogdana.  Uz Gradski tamburaški orkestar je kao solista nastupio Aljoša Đumić.

Tokom septembra je planirano održavanje još dva ciklusa ove manifestacije, a uz podršku Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Gradske uprave Banjaluka i Nove banke a.d., kao što je slučaj bio i sa subotnjim ciklusom, pišu Nezavisne.

U oktobru će u izložbenom salonu Muzičkog paviljona “Staklenac” biti postavljena prodajna izložba likovnih radova nastalih tokom sva tri ciklusa.

Ostavite komentar: