Stanivukovićev treći pokušaj: Opet traži ko će srušiti „Kajak“

Grad Banja Luka pokrenuo je pregovarački postupak bez objavljivanja obavještenja o nabavci za rušenje nelagalno podignutih objekata, nakon što su propala dva prethodna pokušaja da se pronađe izvođač za ovaj posao.
U informaciji objavljenoj na sajtu grada navodi se da je ova procedura pokrenuta 20. septembra ove godine.
Novi postupak podudara se sa prethodnim najavama gradonačelnika Draška Stanivukovića da će u oktobru biti srušen ugostiteljski objekat „Kajak terasa“, u vlasništvu porodice Mileta Radišića.

Kako se može vidjeti na licu mjesta, na platou ispred „Kajaka“ i dalje su parkirana dva bagera gradske jedinice Civilne zaštite, koji su na tu lokaciju dovezeni 20. maja ove godine, uz poruku da će „Kajak“ biti „brzo srušen“. I pored više najava, to se, do sada nije dogodilo, a Ministarstvo prostornog uređenja, građevinarstva i ekologije u međuvremenu je poništilo odluku Gradske uprave o uklanjanju objekta, uz ocjenu da se radi o nezakonitom rješenju, i vratilo ga na prvostepeni postupak.
Inače, manje poznato je da bageri, koji su već mjesecima parkirani pred „Kajakom“, zapravo imaju potpuno drugu svrhu. Naime, još 2018. i 2019. godine bivša gradska administracija kupila je ova dva bagera kako bi se primarno koristila za prevenciju od poplava, odnosno pročišćavanje kanala malih vodotoka koji su proteklih godina, kod obilnih kiša, pravili ogromne probleme stanovnicima brojnih prigradskih naselja.
Tokom 2019. i 2020. goodine, ovi bageri su pročistili desetine kilometara malih vodotoka na širem gradskom i prigradskom području, dok tih aktivnosti ove godine nije uopšte bilo, otkako su locirani na parkingu „Kajaka“.

Ostavite komentar: