Stanivuković već dijeli porez od loto dobitka: Formiraće sportsku jedinicu nakon Pavlovog uspjeha

Gradonačelnik Draško Stanivuković upriličio je prijem za karatistu kluba „Energija“, Pavla Dujakovića, koji je najbolji karatista svijeta u kategoriji do 21 godine i 60 kilograma.

Grad cijeni ovaj veliki uspjeh, kako je kazao gradonačelnik, pa će za Pavla izdvojiti 5.000 KM kao znak zahvalnosti za ovaj rezultat, ali i za dalje pripreme i takmičenja ovog mladog Banjalučanina.

Osim novačne podrške, gradonačelnik je najavio da će Banja Luka prva formirati sportsku jedinicu u okviru Civilne zaštite, kako bi upravo naši najbolji sportisti, poput Pavla, imali posao i mogli da se profesionalno bave sportom.

-Za njegov uspjeh su svakako najzaslužniji njegovi treneri, koji su mi rekli da karate kao sport nije sport od kojeg najbolji sportisti mogu da žive, ali da je važno da ovakvi ljudi poput Pavla ostanu profesionalci u sportu i da imaju svoju platu. Zato će Grad, prvi put, formirati sportsku jedinicu u okviru Civilne zaštite u kojoj bi sportisti profesionalci imali svoj posao i platu, ali i mogli da se bave onim u čemu su najbolji, a to je sport  – naglasio je gradonačelnik.

Takođe, kako je najavio gradonačelnik – uspjesi mladog karatiste opredijelili su Grad da za sportske programe predvidi dodatnih pola miliona KM iz sredstava koje će Banja Luka dobiti kroz porez po osnovu loto dobitka.

Pavle Dujaković istakao je da mu je titula najboljeg karatiste svijeta u svojoj kategoriji prekretnica u životu.

– Ovakav uspjeh sam sanjao od kada sam se počeo baviti ovim sportom i iako mi je ova godina bila naporna, uspio sam ostavriti svoj san. Mogu biti primjer ostalim mladim sportistima da se rad, trud, zalaganje i naporni treninzi isplate poslije određenog vremena – poručio je Pavle.

Ostavite komentar: