Stanivuković uvjeren: Predivno proljeće i veliki broj turista očekuje Banjaluku

Hiljadu je razloga zašto bi neko trebalo da posjeti naš grad. Priroda, jedna prelijepa oaza. Prepuno događaja, te kada pričamo o proljeću u Banjoj Luci imamo poruku koja glasi: Ljeto je za more, planina za zimu, ali je proljeće za Banju Luku, poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković.

Ističe da i proljeće u Banjoj Luci donosi pregršt različitih događaja, saopšteno je iz Gradske uprave.

-Za ovo proljeće pripremamo i ono zbog čega cijeli svijet dolazi u naš grad – najveći sportski događaj – tenski spektakl. Dolazi nam prvi teniser svijeta naš Novak Đoković i još teniseri iz prvih 20 sa svjetske rang liste. Turnir odnosno kvalifikacije počinju već 10. aprila pa sve traje do 23. aprila – kazao je on.

Tada je i Dan grada i mnogo drugih zanimljivih događaja, a kako ističe – dovoljni razlozi za posjetu gradu na Vrbasu.

-Ovo je prilika da pozovem sve da dođu našu Banju Luku – naglasio je gradonačelnik.

Najavio je da će i ove godine, ovog proljeća, u Banjoj Luci biti organizovani i Banjalučki karneval, Trotoart, Festival cvijeća i mnogi drugi događaji kako u organizaciji Grada, tako i oni koje neke druge organizacije pripremaju u našem gradu.

-Ono što je novo i specifično jeste da i sve naše tradicionalne događaje sve više stavljamo na ulice Banje Luke da oni koji dođu izvana ne samo da vide ove moderne događaje, nego da upoznaju i naše običaje i tradiciju. To je primjer praznika Duhova kada se fijakerima obilježava na ulicama našeg grada. Dakle, vratili smo i simbole grada. Sve u svemu, predivno nas proljeće očekuje u Banjoj Luci – poručio je gradonačelnik Stanivuković.

Ostavite komentar: