Stanivuković o ljetnim baštama: “Agape” se može legalizovati i onda mu želimo svu sreću

Gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da komunalna policija i gradska inspekcija imaju pune ruke posla kada su u pitanju ljetne bašte kafića u Banjaluci.

“Oni koji nemaju potrebnu dokumentaciju za rad ljetnih bašti neće moći raditi”, uvjerava Stanivuković, navodeći da neće biti dozvoljen rad na “divlji način”.

Prošle sedmice iz Gradske uprave potvrdili su BL portalu da ugostiteljski objekat “Jova bar” ne posjeduje odobrenje za zauzimanje javne površine koje im je bilo neophodno za proširenje ljetne bašte.

Stanivuković je rekao da se restoran “Agape”, u vlasništvu Gorice Dodik, može legalizovati. Navodi da postoji dio na terasi koji nije legalizovan, ali, kako je rekao, postoji sva dokumentacija koja je osnov za legalizaciju, jer je terasa izgrađena prije 2018. godine.

“Moram da kažem istinu. Kada se to uradi ‘Agape’ više nije predmet grada i mi mu želimo svu sreću, da rade najbolje, da budu najuspješniji”, kazao je Stanivuković.

Osvrćući se na restoran “Kajak terasa”, koji je u vlasništvu porodice Mileta Radišića, Stanivuković je rekao da se taj objekat ne može legalizovati, jer su, kako tvrdi, prošli rokovi za to.

“Kajak se mora rušiti”, rekao je Stanivuković.

Ostavite komentar: