Stanivuković: Ne samo da ću biti kandidat za gradonačelnika, nego ću ponovo biti na čelu Banjaluke

07.03.2024. | 22:42

„Ako me neko i neće, vjerujte mi da je nekad slađe otići i bez toga, prekucati igricu i pobijediti na izborima. Ja sad kažem da će tako i biti.”

„Ne samo da ću biti kandidat za gradonačelnika na lokalnim izborima u oktobru nego ću ponovo biti gradonačelnik Banjaluke jer iza mene stoje rezultati“, rekao je aktuelni gradonačelnik najvećeg grada Srpske Draško Stanivuković u emisiji „MAT“ BN televizije.

Stanivuković je istakao da vjeruje da ono što radi u Banjaluci ima podršku većinskog dijela ljudi u Predsjedništvu PDP-a, te da ću dobiti njihovu podršku za sledećim lokalnim izborima.

„Iza mene stoje konkretna djela i uspjesi u Banjaluci, a to i jeste moj politički program, kaže Stanivuković.

On je dodao šta bi se desilo ukoliko ne bi dobio očekivanu podršku.

„Ako me neko i neće, vjerujte mi da je nekad slađe otići i bez toga, prekucati igricu i pobijediti na izborima. Ja sad kažem da će tako i biti.

Svojoj stranci sam 2018. godine rekao da ću donijeti 10.000 glasova jer sam znao da toliko vrijedim i da to mogu. 2020. godine sam rekao da ćemo pobijediti u Banjaluci, a 2022. sam rekao da će opozicija zakucati u Banjaluci, kao što se i desilo.

Sad kažem da će 2024. godine biti ubjedljivija pobjeda PDP-a i naših koalicionih partnera nego 2020. godine, pobjeda sa većom razlikom“, tvrdi Stanivuković.

Odgovarajući na pitanje zašto je sa kritike Milorada Dodika prešao na kritiku predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlade Đajića, Stanivuković odgovara da su se pozicije promijenile.

„Ja sam nekada bio narodni poslanik i kritikovao sam vlast Republike Srpske i nivo BiH. Tada su izvještaju dolazili do mene i ja sam radio svoj posao.

Kad sam počeo da vodim Banjaluku, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a je bio Igor Radojičić, a danas je to Vlado Đajić“, objašnjava Stanivuković.