Sakupljen novac za nastavak liječenja malog heroja Andreja (3) iz Banjaluke

24.03.2024. | 10:39

Novac za nastavak liječenja malog heroja Andreja Popovića (3) iz Banjaluke je sakupljen, čime se akcija prikupljanja novca i završava.

“Ćao drugari! Želim da vas obradujem. Za vrlo kratko vrijeme ste se organizovali i skupili sredstva za nastavak mog liječenja. Nemojte da brinete ja ću biti dobro! Obećavam da se neću predati i iz svega ću izaći kao pobjednik.

Ljubi vas vaš mali borac”, naveli su oni.

Porodica Popović iskazala je zahvalnost svim humanim ljudima na velikom odzivu i podršci koju su im pružili.

“Vjerujemo u našeg Andreja i vjerovali smo u vas. Hvala puno”, istakli su za “Nezavisne novine”.

Podsjećamo, iako ima tek nešto više od tri godine, da je život težak i gorak, Andrej je saznao odmah pri rođenju kada je ostao bez kiseonika, a njegov razvoj bio je upitan.

“Kao je imao samo mjesec dana cijeli tim ljekara, fizijatar, psiholog, logoped, radili su na tome da njegov razvoj ne stagnira. Bilo je napretka, ali javili su se i drugi problemi. Svaki obrok je bio bolan, fizički razvoj je zaostajao. Zbog slabog napredovanja u Univerzitetskom kliničkom centru Banjaluka uputili su nas kod specijaliste u Beograd, u Tiršovu bolnicu, gdje mu je ustanovljen horizontalno postavljen želudac i GERB III stepena, te ga tamo i dalje prati gastroenterolog. Hirurški pristup je bio zadnja opcija, uključili su mu terapiju koja daje rezultate. Terapija je obavezna svakodnevno i sami je nabavljamo, takođe iz Srbije, jer je kod nas nema, a nije ni na našoj listi lijekova”, istakao je ranije za “Nezavisne novine” otac dječaka Bojan Popović.