Banjaluka pamti: Gradonačelnik na molitvenom sjećanju na žrtve NATO bombardovanja FOTO

23.03.2024. | 13:56

Gradonačelnik Banje Luke, Draško Stanivuković prisustvovao je u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjoj Luci molitvenom sjećanju na žrtve NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije, saopšteno je iz Gradske uprave.

On je poručio da smo danas u mislima, uz liturgiju i molitvu za nastradale, ali i za one koji su preživjeli sa brojnim posljedicama.

– Banja Luka pamti i Banja Luka se sjeća. I ove godine smo sabrani u molitvi obilježili 24. mart, dan koji srpski narod nikada neće zaboraviti, jer je toga dana naš narod bombardovan mimo svih načela – poručio je gradonačelnik.

Dodao je da za ovaj zločin nikad niko nije odgovarao.

-Na nama ostaje da se sjećamo stradalih žrtava. Na nama je da se sjećamo uništenih mostova, škola, bolnica i bombardovanja osiromašenim uranijumom zbog kojeg i dan danas ljudi oboljevaju – kazao je Stanivuković.

Gradonačelnik je najavio da će Banja Luka gašenjem svjetala na zgradama Gradske uprave i Banskog dvora, te oglašavanjem sirena sistema za uzbunjivanje i oglašavanje pridružiti obilježavanju sjećanja na NATO bombardovanje SRJ 1999. godine.

-Ovim činom podsjetićemo svijet da je ovo jedna naša duboka rana koju nikada nećemo zaboraviti, ali i na to da smo iz svega toga ponovo ponikli, izrasli i osnažili – zaključio je Stanivuković.

Nakon molitve uslijedila je i simbolična šetnja do Spomenika 12 banjalučkih beba.