Roditelji žele da djeca idu u školu: Protest nezadovoljnih građana u Banjaluci zbog novih mjera

Zbog novih mjera Republičkog štaba za vanredne situacije u Banjaluci održan je mirni protest nekoliko desetina građana koji su nezadovoljni zbog prekida nastave u školama i skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Marina Kljajić, majka jedne djevojčice, rekla je da je došla na protest jer želi da njeno dijete ide u školu.

“Nezadovoljna sam ovom novom mjerom jer smatram da djeca nisu toliko izložena virusu i da će najbolje znanje dobiti u školi”, kazala je Kljajićeva.

Nemanja Vujičić, otac dva dječaka, istakao je da je došao da podrži odluku drugih roditelja da djeca krenu u škole.

“Došli smo da iskažemo nezadovoljstvo obustavom nastave u školama širom RS. Smatramo da nema nikakvog razloga za obustavu jer djeca ni na koji način nisu ugrožena što podaci širom svijeta pokazuju”, dodao je Vujičić.

Željko Tatić, predsjednik Udruženja ugostitelja RS, kazao je da se novom mjerom ograničenja radnog vremena ugostiteljskih objekata do 22 časa dovodi u pitanje egzistencija radnika.

“Ovaj skup nema nikakvu političku pozadinu, mi smo samo grupa nezadovoljnih građana koja je zabrinuta kako će prehraniti svoje porodice do proljeća, kada se očekuje poboljšanje epidemiološke situacija”, naglasio je Tatić.

Stanko Đurić, muzičar iz Banjaluke, rekao je da su zbog mjera Republičkog štaba za vanredne situacije, muzičari na ivici egzistencije.

“Pitamo samo zašto mi ne možemo raditi svoj posao ako već ugostiteljski objekti rade. Kako mi i naše porodice da preživimo ako nam ne dozvoljavaju da radimo svoj posao”, kaže Đurić.

Republički štab za vanredne situacije odlučio je u nedjelju da od ponedjeljka škole budu zatvorene za osnovce i školarce na sedam dana, da nastavu pohađaju onlajn, te je skraćeno radno vrijeme ugostiteljima.Ostavite komentar: