Reorganizacija rada u Domu zdravlja Banjaluka

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i povećanog broja oboljelih od Sars-Cov-2 virusa rukovodstvo JZU “Dom zdravlja” je danas odlučilo sljedeće:

– Od 01.04.2021. godine otvaraju se dvije nove ARI ambulante (ambulante za respiratorne infekcije) u naselju Dolac – objekat pokraj Kovid ambulanti. Tako će u ARI ambulantama koje se nalaze na lokalitetu Poliklinike i u naselju Dolac raditi 17 umjesto dosadašnjih 15 timova;

– Od 01.04.2021. godine u Kovid ambulantama u naselju Dolac radiće šest timova umjesto dosadašnjih četiri tima kako bi adekvatno i pravovremeno mogli da pruže usluge pacijentima oboljelim od Covid-19 kod kojih je došlo do pogoršanja kliničke slike;

– Od 01.04.2021. godine privremeno se prestaje sa pružanjem laboratorijskih usluga u ambulantama porodične medicine u Ulici Vladike Platona i u naselju Lazarevo. Laboratorijski tehničari iz ovih ovih laboratorijskih ambulanti biće raspoređeni na rad u ARI i Kovid ambulantama.

U posljednja 24 časa u ARI i Kovid ambulantama obavljen je 651 pregled pacijenata oboljelih ili potencijalno oboljelih od Covid-19.

U Banjaluci trenutno je oboljelih od Covid-19 2632 pacijenta.

Iz Doma zdravlja Banjaluka mole sugrađane da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera i zahvaljuju se na razumijevanju.

 

 

Ostavite komentar: