Radojičić o fabrikama: Dok god možemo zdravi po zemlji hodati nećemo zatvarati privredu

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je obećao povratak đaka u škole, o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji navodeći da bi bilo dobro da se razmotri mogućnost da u nekim školama jednu sedmicu nastavu pohađaju jedni đaci, a druge sedmice drugi, te da se tako smjenjuju.

Na sastanku, koji je sazvala predsjednica RS Željka Cvijanović, u Administrativnom centru Vlade, on je istakao da nipošto ne treba zatvarati preduzeća i fabrike.

“Dok god možemo zdravi po zemlji hodati nećemo zatvarati privredu, to je i zahtjev stanovništa,“ poručio je Radojičić, prenosi Srpskainfo.

On je rekao da moramo u naredne dvije sedmice spakovati novi paket mjera “od para koje nemamo”, za ugostitelje, ugroženo stanovništvo, te subvencije privrednicima.

“Ponovo smo reorganizovali rad Doma zdravlja, uvodimo testiranje u automobilu na novoj tački, udvostručili smo broj osoblja u ambulantama za respiratorne bolesnike, ojačali kovid ambulante i odvojili školsku kovid ambulantu. Za zaposlene u Domu zdravlja uvedena je stimulacija od 10 odsto na platu, za šta je izdvojeno 150.000 KM”, rekao je Radojičić.Ostavite komentar: