Provozao se i Stanivuković: Banjaluka dobija 150 električnih bicikala FOTO/VIDEO

03.04.2024. | 13:53

Banjaluka danas dobija 150 novih električnih bicikala, poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je obišao jedno od postavljenih parkirališta za ove bicikle kod Narodnog pozorišta.

Stanivuković se i sam provozao novim prevoznim sredstvom u Banjaluci, a ovom prilikom i sugrađane je pozvao da ih što češće koriste zbog, kako je rekao, smanjenja saobraćajnih gužvi u centru grada i očuvanja prirodne sredine.

“Pored bicikala dobijamo i dodatne električne trotinete i sada ih imamo ukupno 400”, tvrdi on.

Pored ovih alternativnih oblika prevoza, a u cilju smanjenja broja automobila u centru grada, Stanivuković je danas obećao i besplatan javni prevoz za 48 hiljada Banjalučana.

“Od naredne sedmice izlazimo sa detaljnim planom prema kojem će skoro 50 hiljada naših sugrađana imati doživotno besplatan javni prevoz”, kaže gradonačelnik, dodajući da su među ovim ljudima penzioneri i članovi višečlanih porodica.

Što se tiče električnih bicikala, građani ih mogu koristiti na isti način kao i električne trotinete.

Iza ovog projekta stoji kompanija Bin Bin, a Aleksandar Knežić iz ove kompanije objašnjava kako do ovog “električnog” prevoza.

“Električni bicikl koristi se preko aplikacije, kreirate nalog, a cijena korišćenja je 30 feninga po miutu”, objasnio je Knežić.

Srđan Banović, BL portal