Tri imena, jedna nagrada: Evo kome bi mogao pripasti banjalučki Ključ Grada

03.04.2024. | 10:45

Prošle godine Ključ Grada u Banjaluci nije dobio niko, ali ove godine će, po svemu sudeći, pripasti Milošu Vučeviću, Ivici Dačiću i posthumno generalu Momiru Taliću.

Tako je odlučila skupštinska Komisija za izbor, imenovanje, nagrade i priznanja, potvrđeno je za BL portal.

„Jutros smo imali završni sastanak i to su tri imena koja su imala jednoglasnu podršku svih. Ne mora se izdvojiti nijedno ime, mogu i podijeliti nagradu. Sve zavisi kako će glasati ostali na skupštinskom zasjedanju“, rekao je za BL portal član komisije Jovo Savanović.

Savanović kaže da se nada da će Ključ Grada biti “podijeljen” između Vučevića, Dačića i Talića. Kako kaže, ovakav izbor je bio jedino rješenje, jer je ove godine pred Komisijom bio težak posao.

„Ove godine smo za sve nagrade povodom Dana Grada imali prijavljenih oko 120 imena, mislim da nikad nije bilo više. Ono što moram reći je da je svako od kandidata napravio sjajne stvari i zaslužio ovu nagradu. Naravno, o svim prijedolozima odlučuje Skupština Grada“, ističe Savanović.

Savanović ne krije da se jutros razgovaralo i o drugim priznanjima, kao i da će Zlatni grb, po svemu sudeći, dobiti odbornica SNSD-a Snežana Kutlešić Stević.

„Naravno, ona je imala jednoglasnu podršku. Ima tu još sjajnih imena“, dodaje na kraju Savanović.

Podsjetimo, Miloša Vučevića, aktuelnog ministra odbrane i mandatara za sastav nove Vlade Srbije kandidovao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. Banjalučki socijalisti su ipak željeli da Ključ Grada dobije ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić, a pokojnog generala Momira Talića je predložio SNSD.

Još nije poznato kada će biti održana Sjednica Skupštine Grada na kojoj će odluka o nagradama i priznanjima biti zvanično donesena.

Željka Pavlović, BL portal