Projekat Vlade i grada: Cvijanovićeva, Lukač i Radojičić otvorili objekat Policijske stanice Lauš

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i gradonačelnik Igor Radojičić otvorili su novi objekat Policijske stanice Banjaluka – Lauš u banjalučkom naselju Lauš, ukupne vrijednosti 1,3 miliona KM.

Cvijanovićeva je rekla da je ovo jedan u nizu projekata koji su zajedno radili Vlada i grad.

“Srećna sam što smo ovu priču inicirali dok sam bila predsjednik Vlade. Mnogo toga će se raditi u narednom periuodu i zato nam je potrebna stabilnost u svakoj lokalnoj zajednici”, istakla je Cvijanovićeva na otvaranju.

Ona je dodala da je ovo veliki dan i za Lauš i za Banjaluku, ali i za Republiku Srpsku, te da su svi građani Srpske ponosni na ono šta je Banjaluka.

“U Banjaluci imamo stabilnu i odgovornu vlast koja zna šta su potrebe građana. Sve što danas radimo značiće bolju Republiku Srpsku”, rekla je Cvijanovićeva.

Lukač je izrazio zadovoljstvo da prvi put, otkako postoji Lauš, ovo naselje dobije policijsku stanicu.

“Ovdje smo suvlasnici, ali sam siguran da ćemo biti dobre komšije. Vlada je izdvojila 600.000 KM za ovaj objekat, te tome treba dodati i sredstva koja je izdvojio grad”, rekao je Lukač.

Otvaranju objekta Policijske stanice prisustvovao je i direktor Policije Siniša Kostrešević.

Novi objekat Policijske stanice je namjenski, moderan i funkcionalan, površine oko 450 kvadratnih metara i istovremeno prvi objekat policijske stanice izgrađen u Banjaluci nakon više od 30 godina.

Riječ je o dvonamjenskom objektu u kojem su u jednom dijelu prostrije Policijske stanice, a u drugom kancelarije mjesne zajednice Lauš jedan i Lauš dva. Izgradnja je počela u martu 2019. godine.

Radojičić je rekao da se Lauš gradi, ali da još nije dovoljno da postane opština.

“Radićemo tako da ove dvije mjesne zajednice imaju sadržaj kao da su mala opština. Pred nama je gradnja novog naselja 21. vijeka, rješavanje problema oborinskih voda i kanalizacije i mnogi drugi projekti da bi lauš bio naselje u kojem je ugodno živjeti”, istakao je Radojičić.

Nove prostorije za Policijsku stanicu Banjaluka – Lauš izgrađene su sredstvima Vlade Republike Srpske i Grada Banjaluka.

Ova policijska stanica pokriva teritoriju od oko 873 kilometra kvadratna na kojem živi oko 90.000 stanovnika.

Ostavite komentar: