Predstavljanje gastronomske i turističke ponude Vojvodine u Banjaluci

Turistička organizacija Vojvodine organizuje manifestaciju “Dani Vojvodine” u Banjaluci u periodu od 10. do 13. novembra 2021. godine.

Dana 10.11.2021. ispred Krajiške kuće u Banjaluci od 12 do 16 časova Turistička organizacija Vojvodine u saradnji sa turističkim organizacijama Kikinde, Inđije, Vršca, Bačke Palanke, Subotice, Nove Crnje, Sombora i Klastera Deliblatska peščara, predstaviće kompletnu turističku ponudu Vojvodine, sa akcentom na gastronomskoj ponudi.

Naime posjetiocima će biti predstavljena kampanja pod nazivom “Vojvođanski ručak”, kao i ekskluzivno štampano izdanje kuvara “Vojvođanski ručak”.

Posjetioci će takođe imati priliku da u okviru ovog događaja degustiraju tradicionalne vojvođanske specijalitete.

Turistička organizacija Vojvodine je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Privredne komore Vojvodine, pokrenula kampanju pod nazivom “Vojvođanski ručak-neodoljivi ukus ravnice”. Kampanja je osmišljena sa ciljem kreiranja jedinstvenih gastronomskih proizvoda Vojvodine i povećanja njihove vidljivosti na širem turističkom tržištu.

Vojvodina je riznica multikulturalnosti, na ovom prostoru se prepliću različite nacije, kulture, običaji tradicija.

Upravo je to razlog što je vojvođanska gastronomija autentična, prepoznatljiva, jer predstavlja mešavinu kuhinja naroda koji žive na ovim prostorima.

Ostavite komentar: