“Posljedica minimalca”: Oglasio je Saša Trivić nakon zabrane rada “Manji” u centru Banjaluke FOTO

14.02.2024. | 18:24

Nakon što je slastičarni “Manja” u centru Banjaluke nadležna inspekcija danas izrekla mjeru zabrane rada, na društvenim mrežama oglasio se Saša Trivić, vlasnik kompanije “Krajina Klas”, u čijem sastavu posluje i “Manja”.

“Poslali nam u četiri lokala po tri inspekcije sa nalogom da nas maltretiraju. Jedan lokal će nam zatvoriti. Inspektorat će naravno demantovati, ali…”, naveo je Trivić na društvenoj mreži “X” nakon čega je stavio i emotikon sa “smijehom”.

On smatra da su “brutalne kontrole počele kako bi se poslodavci okrivili za inflaciju”.

“Halo, ima li pilota u avionu”, upitao je Trivić, te dodao da Inspektorat (Vlada) zatvara lokale po Banjaluci jer nemaju WC, a da nije u stanju da naplati PDV u pola države.

“I ovo je posljedica povećanja minimalca”, naveo je Saša Trivić.

Podsjećamo, Republička tržišna inspekcija izrekla je mjeru zabrane rada ugostiteljskom objektu “Manja”, koji se nalazi u prizemlju hotela “Palas” na banjalučkom Trgu Krajine, jer je kontrolom utvrđeno da ne ispunjava opšte minimalno-tehničke uslove za obavljanje ugostiteljske djelatnosti, saopšteno je iz Inspektorata Republike Srpske.

Iz Inspektorata objašnjavaju da je, usljed radova na objektu hotela “Palas”, srušen dio zgrade u kojem je prethodno bio smješten toalet koji su koristili posjetioci ovog ugostiteljskog objekta, čime je praktično ostao bez prostorije za ličnu higijenu gostiju, što je zakonska obaveza.

Saša Trivić, koji je i predsjednik Unije poslodavaca Republike Srpske, jedan je od najžešćih kritičara vladinog poteza da od 1. januara poveća najnižu platu na 900 KM ističući negativne posljedice po poslovanje jednog broja firmi u Srpskoj. Na društvenim mrežama je proteklih dana, između ostalog, predsjedniku Republike Srpske sugerisao da razmisli o hitnoj promjeni Vlade.