Parking u izuzetno lošem stanju: “Za prilaz Poliklinici u Banjaluci treba terensko vozilo” FOTO

27.02.2024. | 15:06

Parking za pacijente ispred Doma zdravlja (Poliklinike) u Banjaluci je u izuzetno lošem stanju i hitno ga je potrebno popraviti i rekonstruisati kako bi pacijentima bio omogućen prilaz ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Na problem su pažnju skrenili u Gradskom odboru Srpske demokratske stranke, uz priložene fotografije. Kažu da je zbog propadanja točkova automobila u kanal na ovom parkingu došlo i do lakših oštećenja na vozilima pacijenata.

FOTO: SDS Banjaluka

“Ako bi se zaravnala ostrva koja su namijenjena za zelene površine, a koja su sada pretvorena u lokve i kratere moglo bi se dobiti nekoliko dodatnih mjesta za parkiranje. To bi se moglo postići i uklanjanjem oronulih betonskih saksija za cvijeće. Pored toga neophodno je bar za pola metra proširiti prilazni put parkingu kako bi se vozila mogla mimoići bez da se penju na trotoar”, navode u SDS Banjaluka.

Smatraju da se sve to može uradi za manje od deset hiljada KM, čime bi se za prvu ruku bar omogućio normalan prilaz Domu zdravlja.

“Treba uzeti u obzir da u širem krugu Doma zdravlja nema slobodnih parking mjesta tokom cijelog dana i da roditelji sa bolesno malom djecom, ali i teški bolesnici ne mogu gradskim prevozom ići na preglede”, ističu u saopštenju.