Gdje će Banjalučani parkirati svoje automobile: Izgubljen još jedan parking u centru grada

27.02.2024. | 14:56

Od 2004. godine Grad Banjaluka naplaćuje parkiranje i tako ostvaruje prihode na brojnim parkinzima koji nisu u potpunom vlasništvu Grada Banjaluka, rekao je gradski menadžer Bojan Kresojević.

Parking kod hotela “Palas” nije u vlasništvu grada Banjaka iako je grad tu godinama naplaćivao parking. Postavilo se pitanje kako je grad godinama unazad naplaćivao parking na toj lokaciji.

“Praktično se možemo zahvaliti vlasnicima što nisu postavljali to pitanje u smislu kome pripada naknada od naplate parkiranja. Od 2004. godine Grad Banjaluka naplaćuje parkiranje i tako ostvaruje prihode na brojnim parkinzima koji nisu u potpunom vlasništvu Grada Banjaluka. Takva je situacija i danas i mi smo tu praksu nastavili od prethodne administracije”, kazao je Kresojević, objavio je Capital, i dodao da Grad preduzima aktivnosti da se riješe imovinsko- pravni odnosi u korist Grada na lokacijama koje imaju javnu upotrebu.

Dodao je da parking kod hotela “Palas” nije jedina lokacija sa neriješenim vlasništvom, a daje slična situacija na javnom parkingu iza statue bana Milosavljevića (“Eurosplet”).