Oglasili se iz Doma zdravlja Banjaluka: Naći trajno rješenje za prilaz Poliklinici za invalide u kolicima

Dom zdravlja Banjaluka ukazao je na potrebu da se trajno riješi prilaz Poliklinici za lica sa invaliditetom u kolicima, koja i dalje za zdravstvene usluge mogu da koriste ulaz u Centar za fizikalnu rehabilitaciju i Higijensko-epidemiološku službu i lift u suterenu objekta.

“Ovaj lift je ugrađen davno, kada je izgrađen i sam objekat i svojim kapacitetom ne zadovoljava potrebe transporta ležećih pacijenata u pratnji medicinskog osoblja”, navode iz Doma zdravlja.

Naglašeno je da je riječ o privremenom rješenju, koje služi samo za transport ležećih pacijenata.

“Za trajno rješenje prilaznog pristupa za sva lica kojima je to neophodno, pored većih finansijskih sredstava, potrebno je izraditi idejni projekat, te od grada dobiti lokacijske uslove”, ističu u Domu zdravlja.

Podsjećaju da je u prethodnom periodu saniran i adaptiran prostor Odjeljenja radiološke i ultrazvučne dijagnostike u prizemlju objekta Poliklinike za potrebe dijagnostičkog centra.

Iz ove zdravstvene ustanove navode da je na glavnom ulazu u navedeni objekat postavljena rampa kao privremeno rješenje za transport isključivo ležećih pacijenata koji će na rendgen dijagnostiku dolaziti sanitetskim vozilom u pratnji medicinskog osoblja i vozača.

Ostavite komentar: