Novi regulacioni plan zaustavljen: Dobija li Banjaluka vrtić na “Kupusištu” FOTO

31.05.2024. | 11:35

Gradonačelnik Banjaluka Draško Stanivuković poručio je danas da je saglasan sa tim da se na lokaciji tzv. “Kupusište” izgradi novi javni vrtić.

Ukoliko Vlada Republike Srpske ili kabinet predsjednika bude odborio novac za takav jedan projekat, Grad će rado pripremiti sve za izgradnju vrtića pored “Ćiriličnog parka”, koji će za 30 dana početi da se gradi na tzv. “Kupusištu” – rekao je Stanivuković.

On na društvenom mreži “X” napisao da ga je obradovala vijest da postoji takva mogućnost, te da je Grad odmah spreman da počne sa procedurama potrebnim za izgradnju vrtića, ako su republičke institucije spremne da finansijski podrže ovaj jako važan projekat.

– U prilog tome, danas sam i Vladi Republike Srpske poslao dopis za raspoloživost ovih sredstava u nadi da pojedine najave u televizijskim emisijama nisu obična medijska manipulacija – poručio je prvi čovjek Banjaluke.

 

On je na društvenom mreži “X” podsjetio i da je novi regulacioni plan zaustavljen i da će se graditi park kako je prvobitno i planirano.

Ponovio je da se na lokaciji tzv. “Kupusište” neće graditi zgrada, te je istakako da nikada nije želio biti dio politike mržnje i da prihvata svaku ideju koja je dobra za Banjaluku.

Stanivuković je poručio “da volimo Banjaluku i radujemo se svakoj pozitivnoj inicijativi, prijedlogu i projektu koji znači dobro za naš grad“.

Podsjetimo, predsjednik Gradskog odbora SNSD u Banjaluci, Vlado Đajić, sinoć je u emisiji “Telering” izjavio da je tražio od predsjednik RS Milorada Dodika da se na tzv. “Kupusištu” izgradi novi vrtić, te je rekao kako je dobio obećanje da će novac biti obezbjeđen.