Ninković dao pauzu: Usvojen dnevni red na sjednici

15.05.2024. | 15:59

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka LJubo Ninković dao je pauzu na sjednici gradskog parlamenta nakon što je usvojen dnevni red, kako bi komisije razmotrile tačke koje su predložene.

Sa dnevnog reda skinuto je sedam tačaka jer nisu dobile podršku resornih radnih tijela, dok su predložene tri.

Pauza je data nakon “aktuelnog časa” i rasprave odbornika o dnevnom redu.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da ne razumije zašto je sa dnevnog reda skinuta tačka o ugradnji kolektora za prečišćavanje Vrbasa.

“Nevjerovatno je i da na dnevnom redu ne bude tačka o udaljavanju kladionice od škola, za koju se toliko borimo”, rekao je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka LJubo Ninković rekao je da je dnevni red izglasan tek prije pola sata, jer je gradonačelnik predložio 17 novih tačaka koje je trebalo razmotriti.

Govoreći o zahtjevu roditelja da se izjednače subvencije za javne i privatne vrtiće, Ninković je rekao da da roditelji imaju puno pravo da se bore za ravnopravnost.

“Problem je što gradonačelnik još nije dao prijedlog nacrta rebalansa budžeta, gdje bi trebalo i moglo da se nađe i rješenje problema ovih roditelja”, rekao je Ninković.

On je pojasnio i da se prijedlog zabrane otvaranja kladionica u blizini škola može realizovati samo izmjenama zakona, te da time treba da budu obuhvaćeni i drugi objekti u kojima se prodaju listići za onlajn klađenje i slično.

Početak današnje sjednice kasnio je zbog protesta roditelja čija djeca pohađaju privatne vrtiće, koji su zahtijevali da se izjednače subvencije koje se izdvajaju za javne i privatne vrtiće.