Banjaluka i dalje bez kolektora: Sa dnevnog reda sjednice Skupštine predloženo skidanje ove tačke

15.05.2024. | 13:45

Značajna odluka o izgradnji kolektora predloženo je da bude skinuta sa dnevnog reda današnje redovne sjednice Skupštine grada Banje Luke, potvrđeno je iz Gradske uprave.

Gradonačelnik Draško Stanivuković upitao je zašto Banja Luka ne može dobiti kolektor.

-Banja Luka je i dalje bez kolektora, jer je ponovo SNSD predložio skidanje prostornih planova koji se odnose na ovaj projekat. Iako imamo odobren novac i projekat, ne možemo početi izgradnju – naglasio je Stanivuković.

Napomenuo je da SNSD sedam-osam mjeseci odbija izgradnju kolektora.

-Pored našeg najstarijeg objekta Kastela imate otvorenu kanalizaciju i dođe prva adminstracija koja to hoće da riješi, obezbijedi novac i uradili smo projekat, ali desi se da imate odbornike koji to neće. Nevjerovatno. Da je to usvojeno krajem prošle godine, mi bismo mogli ovog ljeta da imamo kolektor. Pitam javno zašto niste za to i zašto ne možemo dobiti planske dokumente koji se odnose na izgradnju kolektora – kazao je gradonačelnik.

Naime, za skidanje sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine grada Banje Luke predloženo je sedam tačaka, među kojima i izgradnja kolektora, a za dopunu je predloženo 17 tačaka, o čemu je u toku rasprava.