Nastavljena 13. sjednica Skupštine grada Banjaluka: Odbornici o taksistima

Odbornici Gradske skupštine danas su se vratili u odborničke klupe čime je nastavljena trinaesta sjednica Skupštine Grada.

Pred odbornicima su odluke o investiciji za obnovu toplovodne distributivne mreže, vrijednoj deset miliona KM, novi program dodjele subvencija poslovnim subjektima, više odluka o dodjeli prostora u zakup pod posebnim uslovima, te druge brojne važne tačke.

Među njima je i prijedlog odluke o izmjeni Odluke o taksi prevozu na području grada Banja Luka koja se odnosi na taksi prevoznike i ukidanje TA tablica, kao i ograničenju da taksisti mogu raditi do 65. godine. Na ove tačke u vezi dobne granice amandman je uložila Komsija za propise, a predlagač ovih tačaka je gradonačelnik Draško Stanivuković.

Kako je ranije za BL portal potvrdio gradski menadžer Bojan Kresojević, na ovu ideju su došli nakon sastanka sa taksi prevoznicima.

On je na današnjoj sjednici rekao da kao predlagači odbijaju amandman.

Saša Lazić, odbornik iz pokreta Banjaluka zove je upitao: ,,Zašto naš taksista ne bi mogao odvesti nekog iz grada na more, bez problema?”

Takođe, izrazio je nadu da će ove tačke biti usvojene.

Dragan Milanović, odbornik PDP-a podržao je ove tačke, ali nije mu jasno zašto nije omogućeno da se taksisti mogu zapošljavati i funkcionisati kao i druge oblasti.

,,Na taj način bi se zaposlio određen broj ljudi. Ne treba da se ograničava koliko će se ljudi baviti kojom delatnošću,” rekao je Milanović.

Smiljana Moravac-Babić iz PDP-a, istakla je da je evidentan problem da taksista nema dovoljno, zbog čega nije saglasna sa ograničavanjem starosne dobi. Sa ovim je saglasan i odbornik SNSD-a, Bojan Pećanac.

Podsjećamo, u prvom dijelu ove sjednice, odbornici su razmotrili 17 tačaka dnevnog reda o kojima su i glasali. Najviše pažnje tokom tog zasjedanja privukla je odluka o izradi regulacionog plana za novi gradski park koja ni ovaj put nije dobila potrebnu većinu glasova u Skupštini Grada.

Odbornici na ovoj sjednici nisu razmatrali odluku o novom cjenovniku u javnom prevozu koja je naknadno uvrštena na dnevni red, jer je skinuta sa istog, s obzirom na to da nije dobila podršku resorne skupštinske komisije. Novi cjenovnik Skupština će razmatrati na vanrednoj sjednici koja je zakazana za 17. maj.

Željka Pavlović, BL portal.

Ostavite komentar: