Najmlađi uključeni u sportske aktivnosti: Na besplatnim sekcijama vježba 1.359 djece

Za sprovođenja projekta “Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije” grad mjesečno izdvaja oko 10.000 KM, a od ove godine uveden je i koordinator. Uspostavljen je i partnerski odnos sa Stručno sportskim udruženjem “Sportski misli dobro”.

Riječ je o projektu kroz koji su najmlađi sugrađani uz podršku Gradske uprave dobili priliku da besplatno učestvuju u radu sportskih sekcija.

Koordinator projekta Velibor Vidović kazao je da u projektu učestvuje 1.359 djece, uzrasta od drugog do petog razreda.

“Benefiti ovog projekta su višestruki, jer su obuhvaćena djeca slabijeg imovinskog stanja, gojazni, ali i mališani koji do sada nisu bili uključeni u sportske aktivnosti. Projekat je svakako značajan zbog zdravih životnih navika. Imajući u vidu da u prigradskim i seoskim naseljima djeca imaju manje mogućnosti da se uključe u sportske kolektive, koristi ovog projekta najvidljivije su upravo u prigradskim školama, jer su projektom obuhvaćeni skoro svi đaci mlađeg uzrasta”, istakao je Vidović.

Ove školske godine za učešće u realizaciji projekta prijavili su se nezaposleni i zaposleni profesori fizičkog vaspitanja, kao profesori na stručnom usavršavanju.

Ostavite komentar: