Ljudi koji su “zadužili” Banjaluku: Gradonačelnik predložio kandidate za aprilske nagrade

23.02.2024. | 15:49

Gradonačelnik Draško Stanivuković predao je inicijative za dodjelu nagrada i priznanja povodom 22. aprila, Dana grada, za više pojedinaca i udruženja kao poseban vid priznanja za izuzetan rad i postignuge vrhunske rezultate i uspjehe, saopšteno je iz Gradske uprave.

Za nagradu Ključ Grada Banja Luka, sa Poveljom „Počasni građanin grada Banje Luke“, gradonačelnik je predložio ministra odbrane i potpredsjednika Vlade Republike Srbije Miloša Vučevića.

Za Zlatni grb Grada Banja Luka predložio je mladu i perspektivnu plivačicu Lanu Pudar, a za nagradu Plaketa Grada Banja Luka – jeromonaha Metodija igumana manastira Gomionica, organizaciju „Baštionik“, Humanitarnu organizaciju „Srbi za Srbe“, književnika Stevu Grabovca, humanitarca Ognjena Golića koji je više desetina puta darivao kapi koje život znače, te koordinatorku banjalučke Sigurne kuće Amelu Bašić Tomić.

Gradonačelnik je uputio i inicijativu da se ovogodišnja Plaketa „Sestre Gajić“ dodijeli Udruženju građana oboljelih od dijabetesa u Republici Srpskoj „Diabet No1“.

-Hvala svim ovim velikim ljudima, pojedincima i udruženjima, na velikom doprinosu u razvoju i afirmaciji našeg grada kao i iskazanoj humanosti. Na svoju Banju Luku uvijek mogu računati – poručio je gradonačelnik.