Povodom Dana grada: Pećanac predložio udruženja “Srbi za Srbe”, “Baštionik” i Stevu Grabovca za nagrade

23.02.2024. | 12:20

Ono što ću predložiti jeste da dvije organizacije, humanitarna organizacija ,,Srbi za Srbe” i ,,Baštionik” dobiju neke od nagrada povodom Dana Grada Banjaluka, rekao je za TOK TV Bojan Pećanac, odbornik SNSD-a u Skupštini gradaPećanac dodaje da je ovo svakako prilika i da se Stevi Grabovcu dobitniku „Ninove nagrade“ za roman za 2023. godinu dodijeli jedna od nagrada.

– Takođe, moj prijedlog će biti i mladi Andreja Krčmara za nagradu za mlade, momčić koji ide u gimnaziju koji je na svim takmičenjima van BiH ostvarivao odlične rezultate, čak je na takmičenju u Japanu dobio jednu od medalja i mislim da Banjaluka mora voditi računa o mladim ljudima, da te stvari nagrađuje i primjećuje – navodi Pećanac.

Danas će biti održana i sjednica Komisije za izbor najuspješnijeg sportiste grada Banjaluka te će prijedlog biti da za afirmaciju sporta na teritoriji grada Banjaluke, Saša Čađo i Srđan Babić, dobiju specijalne nagrade za afirmaciju sporta.

– Saša Čađo jedina osoba koja je tri puta, a da je iz Banjaluke, učestvovala na Olimpijskim igrama i osvojila jednu medalju, a Srđan Babić, dao je go zbog kojeg se Srbija plasirala na Еvropsko prvenstvo u fudbalu, a prije toga učestvovao na Svjetskom prvenstvu. O tim stvarima moramo voditi računa i nagrađivati – zaključuje Pećanac.