Kosilice, lopate i metle ispred banjalučke Skupštine: Neobično okupljanje pred raspravu o budžetu VIDEO

Sjednica Skupštine grada Banjaluka biće nastavljena je danas raspravom o Prijedlogu budžeta za ovu godinu.

Ispred Gradske uprave se okupilo desetak mladih aktivista PDP-a sa kosilicama, lopatama, metlama koji su kako kažu došli u znak podrške gradonačelniku Drašku Stanivukoviću. Njima se pridružio i određen broj građana koji su se nalazili na platou kod hrama Hrista Spasitelja.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić prekinuo je juče sjednicu, jer, kako je rekao, nije bilo uslova za njeno adekvatno održavanje, s obzirom na to da je konstantno prekidana pauzama zbog konsultacija odbornika.
Na budžet grada je većina u Skupštini uložila amandmane sa kojim se Stanivuković ne slaže. To je bio glavni razlog dosadašnjih sukoba i razlog zbog kojeg je juče sjednica otkazana i odgođena za danas.
Okupljeni su dočekali Stanivukovića aplauzom.

“Ja prvi svojim tijelom neću dozvoliti da Grad ostane bez sredstava za funkcioniranje grada za čišćenja i održavanja grada”, kazao je Stanivuković okupljenim ispred Gradske uprave.

Pozvao ih je da ukoliko bude potrebe da uđu sa njim u Gradsku upravu.
“Pratite situaciju i čekajte znak i ako treba uđite unutra”, kazao je Stanivuković i pucnuo prstima da bi okupljenima pokazao koji je to znak.
Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Dragoslav Topić pozvao je policiju da kazni aktere protesta i organizatore jer skup nije u skladu sa epidemiološkim mjerama, imajući u vidu da je Republički štab ograničio javna okupljanja na 30, a odlukom Gradskog štaba taj broj je sveden na nulu.
On je rekao Srni da sa nestrpljenjem očekuje raspravu o budžetu, te da skupštinska većina neće pristati na bilo kakve pritiske.

Ostavite komentar: