Konačno je “otčepilo”! Evo šta kažu vozači sa najvećeg kružnog toka u Banjaluci FOTO/VIDEO

12.12.2023. | 14:16

Policijska patrola usmjerava saobraćaj, automobila ne manjka, a na jednom od krakova sadi se cvijeće – to je današnja slika novog kružnog toka kod Ekvatora u centru Banjaluke. Što se utisaka tiče, vozači kažu – držite se propisa i nema problema.

Tako jedan od taksista koje zaustavljamo na ovom potezu, za BL portal kaže da je, nakon višednevnih gužvi po gradu, sad konačno “otčepilo”.

“Ma, ovo je odlično. Vidi se da su gužve manje. Što se vožnje tiče, samo pratite znakove, vozite pažljivo i nema problema”, kaže on.

Jedan od Banjalučana koji sluša ovaj razgovor, dodaje da je njemu u najvećoj kružnoj raskrsnici u gradu, sve jasno kao dan.

“Nema šta, samo pratiti horizontalnu i vertiklanu signalizaciju. Ljudi ne znaju ni šta je znak prvenstva, pa me i ne čude greške”, kaže Milan koji je vozač više od 20 godina.

Zato neiskusnijima daje savjet – prednost u saobraćaju uvijek ima ono vozilo koje se nalazi u samom kružnom toku.

U pješačku izvidnicu krenuo je i penzioner Boro kojem se sviđa kako sve ovo izgleda. Okušao se kod Ekvatora i kao vozač i nije imao problema.

“Svakakvih sam grešaka nagledao ovih dana, čak su se i policajci hvatali za glavu. Bilo je onih koje bih najradije poslao da ponovo polažu vozački”, kaže Boro.

Stanje na najvećem kružnom toku u gradu prati i penzioner Svetislav Nikolić, koji se sjeća vremena kad je na tom mjestu bila samo velika bara.

“Odlično izgleda, vidi se da je kvalitetno urađeno. Biće mi drago da ugledam i spomenik Kotromanića”, kaže Svetislav, uz napomenu da sem poboljšanja saobraćaja, ni istoriju ne smijemo zaboraviti.

U prolazu, i jedan od biciklista za BL portal kaže da je odlično što i ljubitelji dvotočkaša imaju svoje mjesto i svoju traku za vožnju.

Željka Pavlović, BL portal

VIDEO