Iz restorana “Agape” saopštili: Nastavljamo sa radom, u bašti od 200 kvadrata sinoć bilo 11 gostiju

Nijedna izvršna mjera bilo kojeg inspekcijskog organa o zatvaranju i zabrani rada restorana “Agape” nije na snazi, objavljeno je u saopštenju banjalučkog ugostiteljskog objekta.

“Restoran „Agape“ nastavlja sa radom u skladu sa svim propisanim mjerama za sprečavanje širenja virusa kovid-19, kao i svim drugim zakonskim propisima… Informacije o zabrani zatvaranja su dio prerano pripremljenih i objavljenih medijskih izvještaja i, nadamo se, nenamjerne greške Odjeljenja za inspekcije poslove Gradske uprave Banjaluka”, navodi se u saopštenju.

Dodaju kako je Odjeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave juče, oko 20 sati, odlučilo da zatvori i zabrani rad restoranu „Agape“ na sedam dana.

“Prema navodima iz zapisnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, prekršili smo mjeru za ublažavanje širenja virusa kovid-19, koja predviđa da bašta lokala mora biti otvorena sa najmanje tri strane. Pet od deset šajbi u bašti lokala bilo je otvoreno u trenutku dolaska inspekcije, a u bašti od 200 kvadratnih metara je bilo 11 gostiju”, navodi se u saopštenju. Ističu kako zapisnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Banjaluka, takođe, potvrđuje da su se gradski inspektori u 21.50 konsultovali s glavnim Republičkim zdravstvenim inspektorom, nakon čega je utvrđeno da nije napravljen nijedan prekršaj za koji je previđena mjera zatvaranja lokala i zabrane rada.

“Potom je gradsko Odjeljenje u zapisnik navelo da će zbog dijela zatvorene staklene šajbe vlasnicima biti izdat prekršajni nalog, a ne zabrana rada i zatvaranje, kakva je bila prvobitna namjera Odjeljenja”, stoji u saopštenju.

Navode da će restoran “Agape”, koji od otvaranja bilježi, kako tvrde, brojne posjete inspekcije prema različitim prijavama, nastaviti, kao i do sada, da posluje u skladu sa svim važećim propisima, potrebama i željama svojih gostiju, te interesima svojih 60 zaposlenih.

“Ukoliko se u bilo kojem trenutku utvrdi da smo prekršili neku od mjera, snosićemo posljedice i preuzeti odgovornost da budemo primjer svim ugostiteljima da mjere moraju da se poštuju u interesu zdravlja svih naših gostiju, zaposlenih i društva u cjelini. Nadamo se, ipak, da će inspekcije objektivno utvrditi da nismo ugrozili zdravlje naših gostiju i zaposlenih, te da ćemo, kao do sada, ostati pozitivan primjer za poštovanje svih propisa, uprkos brojnim prijavama i inspekcijskih kontrola koje su dio naše svakodnevice od otvaranja restorana”, saopšteno je iz restorana “Agape”.

Ostavite komentar: