Grad Banjaluka im nije uslišio molbe da im obnove tri ulice

Građani banjalučke mjesne zajednice Bulevar nakon apela za sanaciju tri ulice u ovom naselju koje su u jako lošem stanju kao odgovor su dobili rekonstrukciju potpuno druge ulice, kojoj, kako oni kažu, nije ništa nedostajalo.

Naime, sporne su ulice Anđe Knežević, Omladinska i Talijanskog bataljona Mateoti, koje, prema riječima člana Savjeta MZ Dragana Stojića, imaju 50 rupa na 100 metara.

Kako je dalje kazao Stojić za “Nezavisne”, mještani ovog dijela grada su ostali zatečeni kada je, nakon nekoliko njihovih dopisa gradu i obećanja početka sanacije, rekonstrukcija počela, ali potpuno druge ulice.

“Dugo smo pokušavali sve što je u našoj moći da se ove ulice dovedu u red, a umjesto toga smo dobili renoviranje ulice kojoj ništa nije falilo”, kazao je Stojić.

Naime, radovi na sanaciji su započeti prije nekoliko dana u Ulici kralja Petra I Karađorđevića na potezu od knjižare “Kultura” pa sve do kružnog toka.

Kako Stojić dalje objašnjava, lično je išao i zahtijevao sanaciju ove tri ulice, te iako bi svaki put dobio obećanja, još nije došlo do rješenja problema.

“Onda kada su nas uvjerili da će situacija biti riješena, počelo je saniranje Ulice kralja Petra I Karađorđevića, ali ne i građanima problematičnih ulica”, kaže Stojić.

Neko od mještana na dosjetljiv način zakrpio je jednu od udarnih rupa. On je uzeo cigle i poredao u nju kako bi iole rupa bila manja.

Naime, da je stanje na ovim ulicama daleko od idealnog, povrđuje i Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja Republike Srpske, koji je kazao da je rekonstrukcija ovih ulica hitno potrebna.

“Dosta je udarnih rupa, ulegnuća kolovoza, te nivelacija šahtova koji su iznad dozvoljenih vrijednosti. Ulice su prošle kroz brojne intervencije koje su loše urađene, što je rezultirao slijeganjem asfalta”, kazao je Jaćimović za “Nezavisne”.

Kako dalje ističe, kada je u pitanju finansiranje rekonstrukcija, trebalo bi ustanoviti prioritete, s tim da on smatra da je sanacija ove tri ulice neophodna već godinama.

Na pitanje stanja Ulice kralja Petra I Karađorđevića na kojoj se trenutno sprovode radovi, Jaćimović smatra da su je nadležni vjerovatno stavili kao prioritetnu jer se radi o centralnoj ulici kojom dnevno prolazi veliki broj voznih jedinica i turista.

Od Gradske uprave nismo dobili odgovore na naše pitanje zašto nije planirana obnova pomenute tri ulice i da li su upoznati sa stanjem u njima, te zašto je došlo do odluke o obnovi Ulice kralja Petra I Karađorđevića.

 

 

Ostavite komentar: