Glasanje u Banjaluci! Birači zaraženi koronom na ovaj način mogu ostvariti svoje pravo

Birači sa područja grada Banjaluka koji su pozitivni na virus kovid, svoje biračko pravo mogu ostvariti putem posebnih mobilnih timova, uz potvrdu o izolaciji.

“JZU Dom zdravlja u Banjaluci, je preko timova porodične medicine odmah započeo izdavanje ovih nalaza. Pravo na dobijanje nalaza i mišljenja doktora porodične medicine, a u svrhu ostvarivanja glasačkog prava, imaju građani koji su pozitivna na korona virus, o čemu svi doktori porodične medicine imaju saznanje na osnovu uvida u rezultate nalaza koje smo dobili od Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske”, saopštili su iz Doma zdravlja.

Nalazi i mišljenja se, radnim danima, izdaju u svim ambulantama porodične medicine na teritoriji grada Banjaluke, dok u dane vikenda, tačnije u subotu, građani nalaze mogu preuzeti u ambulantama porodične medicine određenim za dežurstva, a to su Poliklinika i ambulanta porodične medicine u Ulici Vladike Platona.

Kako su precizirali iz Doma zdravlja, nalaz za zaraženog pacijenta može preuzeti neko od članova porodice.

Nalaz zdravstvene ustanove koji potvrđuje da je birač pozitivan na virus kovid 19 ili akt nadležnog organa o izolaciji neophodno je dostaviti Gradskoj izbornoj komisiji Banjaluka najkasnije do 15. novembra, odnosno na dan izbora, do devet časova, piše Srpskainfo.

Ostavite komentar: