FOTO – Otvoren Međunarodni sajam turizma „Banja Luka 2019“

U Banjaluci danas je otvoren Međunarodni sajam turizma „Banja Luka 2019“, koji je okupio više od 150 izlagača iz 11 evropskih zemalja.

Otvarajući Sajam, koji se održava u novizgrađenoj sportskoj dvorani „Centar“, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, izrazio je nadu da bi ovaj događaj u godinama pred nama mogao prerasti u prepoznatljivu regiopnalnu manifestaciju.

– Grad Banja Luka ovaj sajam prepoznaje kao jedan od mogućih potencijala za razvoj turizma u našem gradu. Ova i sljedeća sedmica su pokazatelj kako se zajedničkim naporima Grada i njegovih partnera, turistička ponuda i posjeta može podići na znatno viši nivo. Danas je u našem gradu teško naći slobodna mjesta u hotelima, prije svega zbog velikog broja događaja, poput ovog, koji okpljaju posjetioce sa raznih strana – rekao je Radojičić.

Ministar za trgovinu i turizam Republike Srpske Dragica Kovač, naglasila je da je ovaj sajam izvanredna prilika za promociju najznačajnijih turističkih potencijala Republike Srpske, ali i prilika da se ostvare međusobni kontakti turističkih organizacija iz cijelog regiona.

Promoter sajma turizma u Banjaluci je glumac Miloš Biković, koji se danas družio sa izlagačima i posjetiocima.

Na sajmu učestvuje više od 150 izlagača iz BiH, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Grčke, Bugarske, Mađarske, Turske i Albanije.

– Između ostalih, tu au predstavnici turističkih organizacija Srbije, Crne Gore i Repbulike Srpske, kao i turističke organizacije Beograda, Kantona Sarajevo i domaćina Banje Luke, te predstavnici nacionalnih parkova iz RS, Olimpijskog centra Jahorina i svih banja iz RS.

Na sajmu će se predstaviti brojni vinari iz RS i okruženja – kažu iz agencije „RS konsalting i trejd“ koja je organizator sajma.

Radno vrijeme sajma je od 10.00 do 19.00 časova i ulaz je slobodan, a sajam traje do 20. aprila.

 

 

Ostavite komentar: