Drugi rođendan Krajiške kuće: Otvorena izložba,,Plodovi i darovi grada Banjaluka ” FOTO

U susret Danu grada na platou ispred “Krajiške kuće”, uz prigodan kulturno –umjetnički program, ministar poljoprivrede Boris Pašalić je otvorio izložbu poljoprivrednih proizvoda i prerađevina, domaće hrane, delicija, ručnih radova i rukotvorina pod nazivom „Plodovi i darovi grada Banje Luke – 2022. godina“.
Pašalić je imao samo riječi hvale za rad Krajiške kuće.
,,Nama je cilj da poljoprivredni proizvođači dio svojih proizvoda prerade na svom imanju i ponude tržištu. Suprotno svim tvrdnjama kako sela propadaju, u Banjaluci su uduplani podsticaji prozvođačima. Selo napreduje. Mi ćemo činiti sve da tako bude ubuduće i da je taj proizvod moguće ponuditi tržištu. Prilagodili smo akte da proizvođači mogu lako preraditi proizvode i prodati”, istakao je ministar Pašalić.
Dodao je da je u toku rad na posebnom izgledu kućica za prodaju poljoprivrednih proizvoda.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je istakao da je ovo drugi rođendan Krajiške kuće.
,,Moram reći da kad sam bio kod najvećih državnika uvijek se nosila jedna korpa naših prelijepih krajiških proizvoda. Značajna je Krajiška kuća, imamo namjeru da je otvorimo u Beogradu i svim mjestima u regionu,” naglasio je gradonačelnik.
Zahvalio se što je manifestacija održana u sklopu Dana Grada.
“Moramo da kupujemo domaće. Iskoristiću ovu priliku da čestitam svim izlagačima i proizvođačima, oni su nama dragocjeni. Upravo oni na nalljepši način predstavljaju naš grad”, rekao je Stanivuković.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, Draško Ilić je naglasio da značaj Krajiške kuće nije mali, kao i da je ovakva kuća otvorena i u Trebinju.
,,Ovo je danas drugi rođendan Krajiške kuće. Krajiška kuća nastala je kao projekat za razvoj poljoprivrede i sela. Za šest mjeseci smo uspjeli da sakupimo dovoljan broj proizvođača”, rekao je Draško Ilić.
Nakon otvaranja izložbe, ministar Pašalić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Skupštine Grada obišli su sve štandove i porazgovali sa proizvođačima.
Svi posjetioci imaju priliku da danas do 17.00 časova posjete štandove, probaju i kupe proizvode po sajamskim cijenama.

Željka Pavlović, BL portal

Ostavite komentar: