Dom zdravlja Banjaluka: Povećan broj termina za pacijente

Dom zdravlja Banjaluka je tokom ovog mjeseca povećao broj termina za redovne pacijente za oko 25 odsto u odnosu na maj, potvrdili su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kazali su da nisu dostigli puni kapacitet kojim je ova ustanova radila prije pojave virusa korona, te da ono trenutno iznosi 75 odsto. Dodali da rad službi usklađuju sa trenutnom epidemiološkom situacijom.

Naglasili su da je i dalje najvažnije da pacijenti, ukoliko nisu životno ugroženi, prije dolaska kod ljekara telefonski zakažu svoje termine.

Podjestili su da je odlukom Štaba za vanredne situacije RS o relaksaciji mjera Dom zdravlja početkom prošlog mjeseca počeo da prilagođava svoj rad.

– Specijalističke ambulante iz ginekologije, pored redovnih pregleda trudnica i pacijentkinja sa neodložnom simptomatologijom, naručuju i pacijentkinje koje nisu bile u mogućnosti da dođu na svoj redovan termin u određenom vremenskom periodu – rekli su u Domu zdravlja.

Dodali su da isto važi i za Odjeljenje radiološke i ultrazvučne dijagnostike, te Službu za stomatološku zdravstvenu zaštitu.

– Za naše najmlađe korisnike otvorene su sve stomatološke ambulante u osnovnim školama, osim u OŠ „Vuk Karadžić“, gdje i dalje pružamo usluge pacijentima pozitivnim na Covid-19, kao i ambulanta u OŠ “Georgi Stojkov Rakovski“, gdje se obavljaju sistematski pregledi za upis prvačića – naveli su u ovoj ustanovi.
Najavili su da od 24. juna počinje s radom ambulanta za zaštitu zdravlja studenata u Kampusu. Radno vrijeme ambulante svakim radnim danom će biti od osam do 15.30.

Na usluzi pacijentima su hematološke laboratorije u Poliklinici, u objektu Doma zdravlja u Platonovoj ulici, kao i u ambulantama Lazarevo i Obilićevo.

– Na ulazu u naše objekte i dalje se vrši trijaža pacijenata, ispunjavaju se epidemiološke ankete, vrši se dezinfekcija ruku i mjeri tjelesna temperatura. Po ulasku u objekat potrebno je održavati fizičku distancu između pacijenata od dva metra, a obavezno je nošenje zaštitnih maski. Poslije svakog pregleda pacijenta provjetravaju se prostorije i obavlja se dezinfekcija radnih površina – objasnili su u Domu zdravlja.

Apel

Iz Doma zdravlja su uputili apel pacijentima da se pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera.

– U slučaju pojave nekih od simptoma kao što su povišena telesna temperatura, kašalj, otežano disanje, gubitak čula okusa i mirisa i drugi, putem telefona treba da se jave svom porodičnom doktoru koji će ih uputiti u dalju proceduru – preporučili su u ovoj ustanovi.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

 

Ostavite komentar: