Čavić oštro Eko toplanama: Dječije igre kod mene ne prolaze

08.09.2022. | 14:05

Eko toplanama smo u dogovoru sa Gradom Banjaluka za vrijeme gradonačelnika Igora Radojičića prije pet godina omogućili prolaz kroz naše dvorište uz zahtjev da se izgradi pristupni put i ne pravi šteta Elektrokrajini. Pošto od tada Grad nije uložio ni fening da ispoštuje dogovoreno Elektrokrajina ne želi više da trpi štetu. 

Tako zabranu prevoza sirovina Eko toplanama preko prolaza Elektrokrajine u banjalučkom naselju Borik obrazlaže direktor te elektro distribucije Dragan Čavić uz poruku da građani ne treba da brinu, jer Banjaluka neće ostati bez grijanja zbog “Elektrokrajine”.

,,Kod notara je tada sklopljen sporazum kojim se daje pravo na određeno vrijeme na korišćenje prolaza. Dakle, Eletrokrajina je to uradila zbog grijanja građana”, rekao je Čavić.

Čavić ističe da je netačno da je ovakva odluka donijeta politički, već zato što Eko toplane nisu napravile nijednu saobraćajnicu.

,,Oni tvrde da imaju sa nama ugovor. To je netačno. Mi imamo predugovor, u kojem piše da će koristiti privremeno naš put”, tvrdi Čavić.

Direktor Elektrokrajine tvrdi da je na problem upozoravao i molio nadležne.

,,Kroz Elektrokrajinu je prolazilo više ljudi nego kroz Gospodsku. Sruše kapiju, a nama je bezbjednost imovine ugrožena. Proteklih pet godina nisu ni pokušali da izgrade pristupni put, već ugrožavaju državnu imovinu. Ovdje se igrati neće, dok sam ja na ovom mjestu. Kod mene te dječije igre ne prolaze”, navodi Čavić.

Čavić potvrđuje da je razgovarao sa članom Upravnog odbora Eko toplane, koja je, kako kaže, počela je sa političkim govorom i privatnim kvalifikacijama.

,,Ako hoćete političku debatu, što niste za pet godina sredili ovaj put? Što ste organizovali koncert, a niste sredili put”, pita Čavić i navodi da je juče pozvan ponovo na sastanak, ali ne i na vrijeme, jer su, kako pretpostavlja, znali da neće moći doći.

,,Ne mogu dozvoliti ni Igoru, Drašku, ni Dodiku da Elektrokrajina ne funkcioniše. Ovo nije mjesto za politiku”, ističe Čavić te dodaje da je ponovo uputio poziv Eko toplanama za razgovor.

Smatra da su morbidne tvrdnje da ne želi građanima grijanje, jer i on živi u Banjaluci.

Željka Pavlović, BL portal