Banjalučke igraonice sve popularnije: Koliko vam treba para za dječiji rođendan?

Dok internetom još kruže stare fotografije sa nekoliko drugara, sendviča i dvije-tri vrste soka, sve je više i onih sa raskošnih, dječijih rođendana koji se, uglavnom, slave u igraonicama. Roditelji priznaju da im je tako lakše, a ni u igraonicama se ne žale, jer imaju dosta posla. Ekipa BL portala raspitala se koliko u Banjaluci sve to košta.

Jeste skuplje, ali za veći broj djece i prijatelje koje, takođe, želite da ugostite, igraonica je bolja opcija nego slavlje kod kuće, kažu u igraonici Family Fun.

“Kod nas zna biti po tridesetoro djece i zaista je pitanje gdje bi roditelji  sa svima njima, sem u igraonici, sali ili slično. Imamo utisak da su više djeca incijatori da im rođendani budu u igraonici, jer i ostalim danima dolaze, pa im se to dopadne i onda traže da baš tu slave rođendan”, kažu za BL portal u ovoj igraonici.

Tako kod njih možete dobiti prostor, usluge dvije žene koje čuvaju i animiraju djecu, kao i usluge konobara za odrasle goste i to za 150 maraka. Za stariju djecu imaju i sportske rođendane, koji su nešto skuplji, a cijenu formiraju na osnovu broja mališana.

,,Piće koje popiju roditelji plaćate na cijenu zakupa, a za djecu možete sami donijeti. Roditelji donose tako i jeftinije je. Obično donesu tortu, grickalice, picu, mezu za odrasle. Dozvoljena je i posjeta posebnih animatora po želji roditelja, a kod sportskih rođendana tu su treneri koji organizuju igrice, poligone, takmičenja i ostalo“, objašnjavaju u igraonici Family Fun.

Snježana Skenderija, majka dvoje djece, kaže da su iz Laktaša dolazili u banjalučke igraonice da proslave rođendan, jer ih tamo nema.

,,Cijena zavisi od toga koju igraonicu izaberete. Mi smo izabrali jednu u kojoj tri sata koštaju 100 KM, uz to dobijete čaše i tanjiriće za djecu. Imaju i drugačije pakete, ali mi smo birali taj osnovni. Sami smo donijeli mezu, tortu i grickalice. U dogovoru sa igraonicom tražili smo dodatno da platimo i dolazak popularnog animatora Fazonka“, kaže Snježana.

Prema njenoj računici, takva proslava se možda i više isplati, prvenstveno zbog djece koja se više raduju i igraju, ali lakše je i roditeljima.

,,Nemate posla oko usluživanja, čišćenja. A kada smo kući organizovali znali  smo kupiti više stvari nego što je potrebno. Ovako, u igraonici smo potrošili oko 280 KM za prostor i piće, a mezu  – picu i tortu smo posebno donijeli“, zaključuje ova majka.

Što se tiče popularnog Fazonka kojeg je i Snježana angažovala, on je sve češći gost na rođendanima, jer je pun svakojakih trikova i igrica. Kaže da u tom poslu uživa i da je sa klincima lijepo raditi.

,,Mi smo se potrudili da u  ponudi imamo  sve što u svijetu ima i ljudima se to dopada. Od interaktivnih igrica, crtanja lica, teta čuvalica, predstave, ma sve. Bude i roditelja koji bi nešto jeftinije da prođu, ali prvi ja na ovo gledam kao na dozu luksuza, ali to su većinom roditelji koji mogu to da priušte“, kaže za BL portal Boban Ratković – Fazonko.

Što se tiče cijena, morao ih, kaže, podići za 10 do 20 odsto, ali na količinu posla se ne žali. Naprotiv, već ima nekoliko rezervisanih termina i u oktobru. Na njegovom sajtu možete vidjeti da pola sata zabave sa Fazonkom košta 40 KM, a za program od dva sata trebaće vam 190 maraka.

Na posao se ne žale ni u “Bambiniju”, jednoj od najpoznatijih igraonica u Banjaluci. Pažnju privlači i njihova vanjska igraonica za koju je sada idealno vrijeme.  Što se tiče cijena, kažu da su pokušali da u okviru tri paketa obuhvate sve što je potrebno za dobar i zabavan rođendan.

,,Imamo tri paketa u ponudi od 150, 200 i 250 KM. Zakup igraonice je na tri sata. Pored unutrašnje, imamo i  vanjsku igraonicu, koja je glavna atrakcija. Roditelji mogu donijeti svoju hranu, a imaju  i opciju da to mi umjesto njih obavimo. U osnovni paket ulazi prostor, dvije žene koje čuvaju djecu i spremaju za njih zanimljive programe i konobarica koja poslužuje odrasle. Izdvajamo se po toj vanjskoj igraonici, gdje se djeca mogu igrati bez straha od bilo kakve povrede, a naš tim se godinama nije mijenjao, pa su djeca na njih navikla. Imamo prostor i baštu za odrasle koji mogu da posmatraju svoju djecu i uživaju“, kažu u “Bambiniju”.

Rado se prisjećaju nekih rođendana, poput jednog tematskog u duhu filma Pirati s Kariba, koji je bio posebno zabavan.

Svoju zabavu, ali kod kuće, upriličila je i Anđelina Milišić. Drugi rođendan svoje kćerke organizovala je u svom dvorištu, uz bebicu od svega 15 dana.

,,Nama je bila ljepša i tada prihvatljivija opcija da rođendan proslavimo kod kuće. Imamo sreću da imamo dvorište, a rođendan pada tokom ljeta, tako da nam je bilo divno. Zvali smo samo najbližu rodbinu i prijatelje, kao i djecu u komšiluku koju moja kćerka obožava i beskrajno im se raduje“, priča Anđelina.

Dodaje da o igraonicama još ne razmišlja, a što se kućnih troškova tiče, uspjeli su da se uklope u planirano.

,,Mi smo napravili limit do 150 KM, a na kraju nas je rođendan koštao oko 100 maraka. Od toga je 60 otišlo na tortu, uz to je bilo i malo meze i pića. Dekoraciju sam sam pravila, a oko poslastica mi je pomogla drugarica“, objašnjava Anđelina koja i svoje rođendane pamti kao lijepa, kućna druženja.

Željka Pavlović, BL portal

 

 

Ostavite komentar: