Banjalučka Bema traži još 100 radnika: Plata 950 KM uz prevoz i topli obrok

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da Fabrika obuće “Bema” dobro posluje i zapošljava veliki broj radnika, te da će biti nastavljena dobra saradnja Vlade i privrede.

“`Bema` vodi računa o potrebama svojih radnika, ali i o široj društvenoj zajednici, odnosno društveno je odgovorna. Pravila je različite sadržaje za mlade i porodicu što je izuzetno značajno”, rekla je novinarima Cvijanovićeva nakon što je posjetila Fabriku obuće “Bema”.

Ona je istakla da je “Bema” sačuvala posao i da sa nivoa BiH trebaju sistemska rješenja koja bi trebalo da budu servis privrede, a ne da joj se otežava.

“Redovno se u ovoj fabrici izmiruju obaveze prema radnicima i državi. Vlada je intervenisala kako bi očuvala ovu granu i drago mi je što su ljudi zahvalni. I dalje ćemo podržavati privredu i namjera je da povećavamo plate i penzije gdje moramo biti realni i racionalni”, dodala je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila da je Vlada intervenisala i kada je riječ o različitim kategorijama društva kako bi se izašlo na kraj sa povećanjem cijena.

“Moramo razumjeti da su ovo kolektivi koji su duboko integrisani u zajednicu. Zato teba cijeniti ono što rade. `Bema` će imati podršku i u narednom periodu, jer ima nove mašine za šta je trebalo uložiti novac. Da nije bilo oslobađanja kada je riječ o obračunu osnovice poreza i doprinosa to ne bi moglo biti urađeno”, rekla je Cvijanovićeva.

Tehnički direktor “Beme” Marinko Umičević naglasio je da je otvoren konkurs za prijem 100 radnika i da ih u Fabrici radi 1.350.

“Zadovoljstvo je što nas je posjetila predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović. Imamo problem sa nivoa BiH, a to se odnosi na povrat PDV-a za prevoz i topli obrok gdje godišnje gubimo 1,2 miliona KM. To znači povećanje plate od 10 odsto. Nažalost, nikakvu podršku nivoa BiH nemamo, a u problemu su i naši partneri iz NJemačke”, rekao je Umičević i podsjetio da je plata u “Bemi” 950 KM uz prevoz i topli obrok.

Umičević kaže da nije realna izjava lidera SDS-a Mirka Šarovića da će plate u Srpskoj biti 1.800 KM ako pobijedi na izborima.

Ostavite komentar: