Želio veći polni organ, a završio impotentan – na kraju svega presavio tabak

05.04.2024. | 15:08

Četrdesetogodišnjak iz Toskane dogovorio je proceduru uvećanja polnog organa, ali je završio sa “impotencijom i erektilnom disfunkcijom”, prenosi RAI News.

On je nakon svega presavio tabak i pred sudom zatražio odštetu od ljekara i dvije privatne zdravstvene ustanove, u kojima su operacije obavljene.

Italijanski mediji navode da je neimenovani muškarac dogovorio s ljekarom operaciju za oko pet hiljada evra. Mjesec dana nakon intervencije počeo je da se žali na “nelagodnost” i tada počinju njegove muke.

U sudskoj presudi se navodi da je polni organ uvećan lipofillingom, ali da nije “zadržao očekivani oblik i zapreminu”, kao i da je došlo do “deformisanja anatomije”.

S druge strane, ljekar je odbacio optužbe, tvrdeći da pacijent “nije stvarno pogođen situacijom”, da mu je poslije operacije slao video-snimke zadovoljan rezultatima, a da je u svakom slučaju dao svoj pristanak.

Sud u Pistoji smatra da je zdravstveni radnik trebalo da “procijeni prikladnost intervencije”, ali nije oslobodio pacijenta odgovornosti.

Muškarac je sam sebi davao injekcije kod kuće, koje je dobio od ljekara, ali je njegovo ponašanje okarakterisano kao “nepažljivo” i da je “prouzrokovalo 30% štete”.

Dvije klinike su tvrdile da su samo pozajmile prostorije za intervencije, ali je sud podvukao njihovu odgovornost pošto su “iskoristile rad ljekara”.

Na kraju, 40-godišnjak će dobiti oko 110.000 evra odštete, prenosi Telegraf.rs.