Zategnuti odnosi u kraljevskoj porodici: Kejt i Vilijam ponudili ruku pomirenja Hariju i Megan

03.04.2024. | 13:53

I dok jedni stručnjaci ne vjeruju da će doći uskoro do pomirenja Kejt Midlton i princa Vilijama sa Megan Markl i princom Harijem, dopiru i drugačije priče o tome da su princeza i princ od Velsa ponudili graničicu mira vojvotkinji i vojvodi od Saseksa sa željom da vide njihovu djecu Lilibet Dajanu i Arčija Harisona, kaže insajder iz britanske kraljevske porodice, a piše Miror.

Ko je odbio tu ponudu i zbog čega?

Odnosi između Kejt Midlton i princa Vilijama i Megan Markl i princa Harija su veoma zategnuti, čemu su doprinijeli i brojni javni skandali inicirani izjavama o dvoru vojvotkinje i vojvode od Saskesa kao i njegovim memoarima “Spare” objavljenim 2023. Zato je ponuda mira princeze i princa od Velsa, o kojoj se sada priča, dočekana kao veliko iznenađenje.

Kako piše Miror, Kejt Midlton i princ Vilijam napravili su pozitivan preokret, a kao ključna stavka se izdvaja njihova želja da vide Arčija i Lilibet. Kćerka Megan i Harija bila je do sada samo jednom u Velikoj Britaniji, a u junu će napuniti tri godine.

Princeza i princ od Velsa pokušali su da podstaknu Saseksove da sa djecom doputuju u London, ali je Megan Markl to odbila, tvrdi kraljevski stručnjak Tom Kvin.

– Nema šanse da bi Megan dovela djecu u Ujedinjeno Kraljevstvo. Vilijam i Kejt su predložili da Megan i Hari dovedu djecu i da dva para i njihove porodice pokušaju da se pomire, ali prijedlog za sada nije nigdje odveo – istakao je stručnjak. Hari bi trebalo da se u junu vrati za London zbog 10. godišnjice “Invictus games” čiji je pokrovitelj.

“The Sun” je ranije pisao da Kejt i Vilijam ni ne razmišljaju o tom dolasku odnosno o navodnom pomirenju sa Harijem i Megan kao i da su usmjereni na brigu o njenom zdravlju i njihovoj djeci, Šarlot, Džordžu i Luju.

Nakon što se 22. marta saznalo da Kejt Midlton ima rak, što je princeza saopštila video obraćanjem, komentarisalo se da nije dobro da se Hari zaputi u britansku prestonicu jer bi se time izazvala negativna pažnja.

Ričard Ficvilijams je rekao: “Megan očigeldno nije oduševljena posjetom Britaniji jer ovdje nije popularna. Nije ni Hari, ali za njega je drugačije. Ona je ovo tražila. Ako dođe, biće to ogroman negativan publicitet zbog načina na koji se ponašala protekle četiri godine. Tu su i Arči i Lilibet koji su potpuno besprijekorni”.

Ficvilijams je istakao da bi nedavni spor koji je Hari izgubio oko bezbjednosti njega, Megan i djece u Britaniji, Megan Markl mogla da iskoristi kao izgovor da ne dođe u Veliku Britaniju. Maj je svakako blizu, posjeta Harija postaje sve izvjesnija, a saznaće se da li će biti pozitivnog preokreta u porodičnim odnosima ili će se zadržati status kvo.

Podsjetimo, Kejt Midlton je u ranoj fazi liječenja od kraja februara. Imala je 16. januara tešku planiranu operaciju abdomena u privatnoj londonskoj bolnici. Najprije se smatralo da je u pitanju benigna bolest, naknadne analize ustanovile su da je u pitanju kancer.