Ranio je pijani policajac i pet godina se bori da stane na noge: Hrabra Ana se vratila sa liječenja u Turskoj

08.07.2024. | 15:24

Ana Gloginja (29), samohrana majka iz Drvara, čija je hrabrost i upornost oduševila region, vratila se sa liječenja u Turskoj.

Sudeći po njenim rijetkim, ali optimističnim objavama na Fejsbuku, sva je prilika da će uskoro objaviti radosnu vijest, prenosi “Avaz.ba”.

Ana je prvo promijenila profilnu sliku koja svjedoči da je i u bolesničkom krevetu bila dobro raspoložena. Zatim je uslijedilo još jedno kratko saopštenje.

“Stigla sam u Bosnu, kad stignem odgovoriću svima, nisam bila, uglavnom je sve u redu… Baš ste me sahranili”, napisala je Ana.

Kako je Srpskainfo ranije pisala, Ana je imala samo 24 godine i sina od 4 godine, kada je 2019. godine teško ranjena na radnom mjestu, u kafiću u Drvaru. Nju je povrijedio pijani policajac. Slučajno ispaljeni metak pogodio je Anu pravo u kičmu. Ljekari su jedva uspjeli da joj spasu život, ali je od tada u invalidskim kolicima. Nije prihvatila takvu sudbinu, pa je uslijedila dugotrajna rehabilitacija, a potom i liječenje transplantacijom matičnih ćelija u Novom Sadu. Ali ništa od toga joj nije pomoglo.

Kada je sa klinike u Turskoj dobila vest da bi joj mogla pomoći operacija nervnog povezivanja, hrabra djevojka iz Drvara krenula je u akciju. Za ovaj postupak morala je da prikupi 26.000 evra, što je za nju bila nedostižna suma, jer ona i sin preživljavaju od 700 KM naknade za tuđu njegu i pomoć. Tada su na scenu stupili humani ljudi, organizacije, kulturno-umjetnička društva, sportski klubovi iz Drvara, ali i iz regiona. Za samo mjesec dana novac je prikupljen i Ana je otišla na liječenje u Tursku.

Sada se vratila i svi željno čekaju dobre vijesti.

O tome svjedoče stotine poruka podrške i ohrabrenja na društvenim mrežama.