Princeza se izvinila: Kejt priznala da je kriva za konfuziju oko fotografije sa djecom

11.03.2024. | 13:32

Princeza od Velsa Kejt izvinila se danas “zbog konfuzije koju je izazvala” njena fotografija sa djecom koju su velike novinske agencije povukle zbog zabrinutosti da je njom “manipulisano”.

“Kao i mnogi fotografi amateri, povremeno eksperimentišem sa montažom. Željela bih da izrazim svoje izvinjenje zbog konfuzije koju je izazvala porodična fotografija koju smo juče podijelili. Nadam se da su svi koji slave imali veoma sreć́an Dan majki”, napisala je Kejt na društvenoj mreži Iks.Prethodno su četiri novinske agencije (AP, AFP, Rojters i Geti) saopštile da su povukle prvu zvaničnu fotografiju Kejt Midlton poslije njene operacije abdomena pre gotovo dva mjeseca, zbog zabrinutosti da je fotografijom “manipulisano”.

Iz AP-a su naveli da fotografija “nije zadovoljila” standarde agencije, dodavši da postoji “nedosljednost u poravnanju lijeve ruke princeze Šarlote”.

Sa druge strane, PA Media, najveć́a britanska novinska agencija preko koje kraljevska porodica redovno objavljuje svoje zvanične informacije, saopštila je da nije povukla fotografiju, ali su iz agencije tražili hitno objašnjenje od Kensingtonske palate u vezi sa zabrinutošć́u zbog moguće “manipulacije”.

Na fotografiji koju je snimio princ Vilijam i koju je Kensingtonska palata objavila juče, kada se u Velikoj Britaniji obilježava Dan majki, prikazana je princeza Kejt sa njihovo troje djece, a navodno je snimljena prošle sedmice u Vindzoru.

Objavljivanje fotografije uslijedilo je nakon višenedeljnih spekulacija na društvenim mrežama o tome šta se dogodilo sa Kejt otkako je napustila bolnicu 29. januara, gotovo dve nedelje nakon planirane operacije abdomena.

Princeza Kejt nije viđena u javnosti od 25. decembra prošle godine, kada je bila na jutarnjoj božićnoj službi.