Dirljiv snimak prije zahtjevne operacije: Četvorogodišnja Sofija sa osmijehom “bije vitke” VIDEO

16.04.2024. | 12:59

Četvorogodišnja Sofija Markuljević, koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA), prvo je dijete za koju se Srbija izborila, i za koju smo uspjeli da prikupimo nevjerovatnih 2,1 milion dolara kako bi primila najskuplji lijek na svijetu – Zolgensmu, a sada, nakon 57 dana sa halo trakcijom, konačno je došlo vrijeme za operaciju!

Naime, Sofija Markuljević je prije četiri godine, kada je korona bila na vrhuncu, pokrenula lavinu dobrote i humanosti, a sada je čeka veoma komplikovana operacija kičme. Tim povodom, oglasili su se i njeni roditelji koji su podijelili lijepe vijesti i zahvalili se svima na podršci i pomoći!

 

“Nakon 57 dana sa halo trakcijom, došlo je vrijeme za operaciju!”

– Nakon tačno 57 dana sa halo trakcijom, došlo je vrijeme za operaciju. Sutra je važan dan, strah je prisutan, ali uz Božiju pomoć nadamo se najboljem! Hvala doktoru i njegovom timu što su uz nas i što su prihvatili ovaj komplikovan slučaj – napisala je Sofijina mama u opisu snimka.

“Tražimo vaše molitve i podršku za ovu hrabru djevojčicu”

Podsjetimo, prije dvije nedjelje, na svom Instagram nalogu objavio je snimak i doktor ove hrabre djevojčice, koji je napisao da Sofiju uskoro očekuje zahtjevna operacija i da joj je sada neophodna naša podrška!

 

– Sofija koja se bori sa SMA tip 1, suočava se sa teškom skoliozom. Trenutno je u ambulantnoj halo trakciji kako bi poboljšala svoju kičmu, funkcije pluća i hranjenje, sve u pripremi za operaciju za dvije nedjelje. Tražimo vaše molitve i podršku za ovu hrabru malu djevojčicu! – napisao je Sofijin doktor u opisu objave.

Kako smo ranije pisali, hrabra djevojčica je prije izvjesnog vremena sa roditeljima otputovala u Tursku radi ugradnje halo trakcije i operacije, a njen tata je tada za Blic rekao da će operacija biti urađena na klinici Acibadem, kod poznatog spinalnog dječijeg hirurga