Brat ga pronašao obješenog: Isplivao motiv samoubistva “Grandovog” pjevača

09.04.2024. | 09:57

Njegova smrt potresla je brojne kolege, ali i mještane njegovog zavičaja. Ono što je svima bilo teško za povjerovati jeste razlog zašto se odlučio da digne ruku na sebe.

Pjevač Dragiša Mitić Gile, koji se proslavio u produkcijskoj kući “Grand”, izvršio je samoubistvo 2020. godine.

Dragiša je iza sebe ostavio suprugu i dva sina, a kako su tada mediji navodili, on je prije više od dvije godine digao ruku na sebe zbog dugova.

Pjevač se objesio u napuštenom domu njegovih roditelja, a tijelo je pronašao njegov rođeni brat.

“Niko ne može da vjeruje da Gileta više nema. Cijelo selo plače za njim. I ne samo ovo naše, već i sva susjedna. Da krenete redom od kuće do kuće, nećete naići ni na jednog domaćina koji ga nije poznavao i volio. Čuli smo da ga je brat pronašao obješenog u kući njihovih roditelja koji više nisu živi”, rekao je tada za “Alo!” jedan od mještana sela u kojem je Gile živio i dodao:

“Bio je omiljeni pjevač na svim seoskim veseljima. Bukvalno, nijedno slavlje nije moglo da se zamisli bez njegove pjesme. Pjevao je na gotovo svim svadbama koje su se odvijale u ovim krajevima”, rekao je on.

Mitića će, kako kaže, svi pamtiti kao veselog i poštenog čovjeka. Sebi je riješio da presudi zbog velikih dugova i kamata.

“Gile se ubio zbog dugova. Dugovao je zelenašima. Kamata je rasla iz dana u dan, a on prihoda nije imao. Zbog korona virusa nigdje nije nastupao, a i žena mu je ostala bez posla iz istih razloga”, ispričao je tada izvor, prenosi Srbija Danas.