Bježao iz vrtića, prodavao sladoled… U 500 sekundi filma 50 godina života lidera PDP-a VIDEO

05.03.2024. | 09:32

Predsjednik PDP Branislav juče je proslavio 50. rođendan. Tom prilikom emitovan je kratki video o njegovom životnom i političkom putu, na koji niko nije ostao ravnodušan.

Gosti su pozdravili video stojećim ovacijama, a mnogi, posebno najbliži, pustili su i suze.

U filmu nazvanom “50 godina u 500 sekundi” možete vidjeti i čuti kako je “podobro nestašni dječak” Branislav bježao iz vrtića u rodnom Sanskom Mostu, dok su ga roditelji i policija tražili oko Sane.

-Policija i svi se presjekli da nisam upao u Sanu. A ja ugledao jednog crnčića pa ga pratio kao najveću atrakciju u gradu. Ali, kao i uvijek, sve se dobro završilo – priča Borenović u ulozi naratora vlastitog života.

Saznaćete i zašto je godinu dana ranije krenuo u školu; kako je kasnije prodavao sladoled na Kočićevom zboru… Borenovići su u Banjaluku stigli 1980. u tada novo, super lijepo, urbano naselje Starčevica, u to vrujeme najveću mjesnu zajednicu u Jugoslaviji.

Borenović je 50. rođendan proslavio uz majku, oca, sinove, sestru i prijatelje, kako iz osnovne, tako iz srednje škole i fakulteta. Od političara, na zabavi su bili Mladen Ivanić, Igor Crnadak, Draško Stanivuković, Mira Pekić… poslanici PDP i članovi Predsjedništva stranke. Ali i Vukota Govedarica iz SDS, piše Srpskainfo.