Zovu je biljka života: Saznajte zašto je baš ona fantastična za vaš organizam

Sjeme ove biljke je odlično za tretiranje mnogih bolesti, a takođe je pametno koristiti ga preventivno.

Onog trenutka kada uvidite njegove blagodeti, imaćete ga stalno u kuhinji.

U pitanju je, ni manje ni više, nego lan.

Zahvaljujući svojoj posebnoj teksturi, sjeme lana može pomoći u sprječavanju mnogih bolesti, od zatvora do srčanih problema. Dodavanje lanenog sjemena vašoj ishrani može biti veoma korisno za vaše zdravlje.

Laneno sjeme može takođe biti veoma korisno za vas ukoliko želite da smršate. Sjeme je bogato vlaknima i dobrim mastima te će učiniti da se osećate sito, stimulisaće varenje i metabolizam. Svi ovi faktori će pomoći i da izgubite koji neželjeni kilogram.

Glavni sastojci lana su omega 3 masne kiseline, nezasićene masne kiseline i lingan. Ovi sastojci pozitivno utiču na naše zglobove ali i na cjelokupno zdravlje.

Mozak takođe profitira od omega 3 masnih kiselina, jer njihov nedostatak može dovesti do problema sa zapažanjem, jasnog razmišljanja, promjene raspoloženja i depresije. Sjeme lana može spriječiti ova stanja.

Lan će pomoći čak i u borbi protiv dijabetesa. Važni antioksidansi u sjemenu lana spuštaju nivo insulina i nivo šećera u krvi dovode u normalu.

Kako biste maksimalno iskoristili ono što lan može da pruži, savjetuje se da ga sameljete i da ga unosite u takvom obliku.

Lan se čuva na suvom i na hladnom mjestu kako bi što duže trajao, prenosi B92.

Rezultate korištenja lana primjetićete za manje od dvije nedelje – koža će vam izgledati ljepše, varenje će biti poboljšano, a tokom dana ćete imati više energije.

Ostavite komentar: