Utiče na kvalitet sna: Napravite čaj od ova tri sastojka i kašalj će biti ko rukom odnešen

Uzroci kašlja mogu biti različiti, a najčešći je infekcija respiratornog trakta poput prehlade ili gripa. Kašljemo i zbog alergija, astme, cigareta i to je refleksna reakcija organizma kojom pokušava da olakša disanje.

Kada se javlja noću, posebno je mučan jer nam utiče i na kvalitet sna. Iako svaki kašalj koji traje treba ispitati kod ljekara, tegobe možete svakako da pokušajte da ublažite prirodnim napicima. Postoje brojni narodni „ljekovi“ koji ublažavaju kašalj, a jedan je posebno efikasan kod onog koji se javlja noću. Pije se sat vremena pred spavanje i pomoći će vam da imate mirnu noć.

Priprema:

Prokuvajte vodu u šerpi. Kada se voda ugrije oljuštite banane i izgnječite ih viljuškom ili kašikom. Stavite ih u lonac i dodajte im ključalu vodu. Ostavite da odstoji pola sata. Kada se smjesa ohladi, dodajte med.

Banane zbog visokog procenta kalijuma koji sadrže snižavaju krvni pritisak, bogate su i natrijumom, zbog čega su dobar diuretik i pomažu eliminisanje nakupljene suvišne tečnosti u organizmu. Sadrže i enzim s protivupalnim svojstvima, zbog čega pomažu organimu da se bori protiv infekcija i bakterija.

Med je odličan antioksidans, podstiče varenje i metabolizam, liječi kožu (od rana i opekotina) a dobar je i probiotik, jača imuni sistem, ubrzava oporavak organizma, prenose Magazin Novosti.

Ostavite komentar: